Ρίγανη 40gr από Health Trade

Τιμή e-shop:
€ 2,50


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5797
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Προέλευση Hellas
Βάρος 40 gr
Ονομασία origanum compactum
Η Ρίγανη, το μοσχοβολιστό φυτό από την οικογένεια της μέντας (Lamiaceae –Χειλανθή) είναι αυτοφυές σε ζεστά κλίματα της δυτικής και νοτιοδυτικής Ευρώπης και της Μεσογείου, φτάνει σε ύψος τα 60εκ., με φύλλα αντικριστά, σε ζεύγη και διαθέτει μικρά λευκά ή μωβ λουλούδια.
Η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην ελληνική και ιταλική κουζίνα, ενώ η χαρακτηριστική οσμή και γεύση της είναι απόλυτα συνυφασμένες με την κλασική χωριάτικη σαλάτα και την πίτσα. Οι ιδιότητές της αυτές, που νοστιμίζουν το φαγητό, χάνονται με το μαγείρεμα, γι’ αυτό και θα πρέπει να προστίθεται στο τέλος.
Ανάμεσα στα 256 βότανα που χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης για θεραπευτικούς σκοπούς ήταν και η Ρίγανη, στην οποία απέδιδε αντισηπτικές ιδιότητες, και την θεωρούσε ιδανική για την αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών και ασθενειών της αναπνευστικής οδού. Η ρίγανη έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση, εξαιτίας της υψηλής της περιεκτικότητας σε φαινόλες και φλαβονοειδή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών σε δοκιμαστικό σωλήνα.

Στις ιατρικές της ενδείξεις, η Ρίγανη αναφέρεται θεραπευτική σε διαταραχές της αναπνευστικής, της γαστρικής οδού και του νευρικού συστήματος είτε λαμβάνεται ως τσάι (έγχυμα, αφέψημα) είτε εξωτερικά, με τη μορφή αλοιφής. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο έγκριτο επιστημονικά Pub med, το αιθέριο έλαιο της Ρίγανης είναι πλούσιο σε στοιχεία που δρουν θεραπευτικά στον ανθρώπινο οργανισμό και επιτυγχάνει την υψηλότερη δυνατή αντιοξειδωτική προστασία ως έγχυμα με ζεστό νερό. Στην παραδοσιακή ιατρική, οι γαργάρες με αφέψημα ρίγανης αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις φλεγμονές των αμυγδαλών, ενώ αν προστεθεί στο νερό του μπάνιου τονώνει και αναζωογονεί!
Το καθένα από τα βιολογικά βότανα της «δρόγη», αποτελεί έναν ξεχωριστό κόσμο χρωμάτων και αρωμάτων, που κρύβει μέσα του τα μυστικά της φύσης, έτοιμα να αποκαλυφθούν σ’ ένα ζεστό φλιτζάνι, ένα κρύο ρόφημα, ένα ευωδιαστό πιάτο, σ’ ένα έλαιο, σε μία αλοιφή.

Δείτε επίσης

Μανδραγόρας βότανο Atropa Mandragora
€ 24,90 € 174,30
Τσουκνίδα βότανο urtica dioica
€ 2,90 € 4,90 € 34,30
Ιβίσκος Bio Health Trade 20gr hibiscus sabdariffa
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή