Μίγμα Bio με Μέντα, Φασκόμηλο, Καλέντουλα (Pu & Pu) 20gr Grizo Prasino

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5950
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 20 gr
Προέλευση Hellas
Εταιρεία Grizo Prasino
Barcode 5213009621175
Χειροποίητο Βιολογικό Βοτανικό Μίγμα από την εταιρία Grizo & Prasino με ολόκληρα φύλλα Μέντας, ολόκληρα φύλλα Φασκόμηλου και ολόκληρα άνθη Καλέντουλας, τρία από τα πιο δημοφιλή βότανα της ελληνικής φύσης σε ένα μείγμα! Ένα πραγματικά ιδιαίτερος συνδυασμός, φρέσκος, δροσερός και ζωηρός, με γλυκιά επίγευση, ο οποίος ξεχώρισε γευστικά και κέρδισε το βραβείο Great taste awards 2017.

Η μέντα, γνωστή για τις αντισπασμωδικές και αναλγητικές της ιδιότητες, καταπραΰνει το ερεθισμένο στομάχι, βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας και του μετεωρισμού, ενώ συμβάλλει και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, καθώς και των πόνων περιόδου. Επιπλέον, δρα ως ισχυρό μυοχαλαρωτικό, μειώνοντας σημαντικά το άγχος και το στρες, ενώ φαίνεται ότι επιδρά σημαντικά και στην βελτίωση της συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του διαβάσματος.
Το φασκόμηλο θεωρείται ένα από τα πολυτιμότερα βότανα της φύσης, την αξία του οποίου σέβονται και λαοί με ιδιαίτερη παράδοση στην κατανάλωση βοτάνων, όπως οι Κινέζοι, που το έγχυμά του το θεωρούν ανώτερο και από το δικό τους τσάι. Θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμο για το ανοσοποιητικό και το νευρικό σύστημα, καθώς φαίνεται ότι ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο, συμβάλλει στη βελτίωση της μνήμης, αλλά και την καταπράυνση της νευρικότητας. Επιπλέον, λόγω της ισχυρής αντιφλεγμονώδους και αντιμικροβιακής του δράσης, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για φλεγμονές του στόματος, του λαιμού και των αμυγδαλών, ενώ
στις γυναίκες μπορεί να ελαχιστοποιήσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, καθώς μειώνει τις εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις της κλιμακτηρίου.

Βότανο ωφέλιμο για τις παθήσεις του στομάχου και του εντέρου, η καλέντουλα ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των ελκών του πεπτικού συστήματος, για περιπτώσεις γαστρίτιδας, φλεγμονές της χοληδόχου κύστης και του οισοφάγου, αλλά και δυσλειτουργίες της πέψης. Επιπλέον, ως εμμηναγωγό έχει τη φήμη ότι βοηθά σε περιπτώσεις της καθυστέρησης ή και της επώδυνης εμμήνου ρύσεως.

Τρόπος χρήσης: Ρίχνουμε ένα κουτάλι του φαγητού σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10-15 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε 1-2 φορές την ημέρα. Αν θέλουμε το γλυκαίνουμε με μέλι.
Συσκευασία 20γρ. 10 φλιτζάνια ρόφημα.

Δείτε επίσης

Αρπαγόφυτο (Devil's Claw) 1Kg Harpagophytum Procumbens
€ 48,30
Αμάραντος - Αγαποβότανο (Felty Germander) 1Kg Teucrium Polium
€ 48,30
Τριβόλι (Goat Head) 100gr Tribulus Terrestris
€ 5,90
Παλμέτο - Σερενόα Καρποί (Saw Palmetto) 100gr serenoa repens
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή