Μίγμα Bio με Δυόσμο, Λουΐζα, Καλέντουλα (Εγώ κι Εσύ Πορτοκαλί) 20 gr Grizo Prasino

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5953
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Προέλευση Hellas
Εταιρεία Grizo Prasino
Barcode 5213009621472
Βάρος 20 gr
Χειροποίητο Βιολογικό Βοτανικό Μίγμα από την εταιρία Grizo & Prasino με ολόκληρα φύλλα Δυόσμου, ολόκληρα φύλλα Λουΐζας, ολόκληρα άνθη Καλέντουλας και κομμάτια από φλούδα πορτοκαλιού. Ένα μίγμα με ιδιότητες σχεδόν μαγικές. Ανοίγεις τη συσκευασία και ξαφνικά όλα γύρω σου γίνονται πιο χαρούμενα και φωτεινά.

Στον δυόσμο αποδίδονται ποικίλες ευεργετικές ιδιότητες. Φαίνεται ότι συμβάλλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των πόνων του στομάχου, των κολικών του νεφρού και του εντέρου, της ναυτίας, του λόξυγκα, αλλά και των νευρώσεων σε διάφορες εκδηλώσεις τους, όπως πονοκέφαλοι, αϋπνίες, σπασμοί, τρεμούλες, ημικρανίες, ταχυπαλμίες. Επίσης, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για την χωνευτική του δράση, αλλά και για την ανακούφιση που προσφέρει σε περιπτώσεις φλεγμονών του ρινοφάρυγγα.

Η λουΐζα έχει καταπραϋντική, τονωτική, αντισπασμωδική και αφροδισιακή δράση. Φαίνεται ότι συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της μνήμης και της πνευματικής διαύγειας, καθώς και στην καταπολέμηση της αϋπνίας και της νευρικότητας. Επίσης, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη στην αντιμετώπιση των στομαχικών πόνων, της δυσπεψίας και της διάρροιας, ενώ δρα ευεργετικά και στο συκώτι. Επιπλέον, είναι ένα από τα πιο φημισμένα φαρμακευτικά βότανα στον κόσμο για την θετική συμβολή της στην λιποδιάλυση, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και τη μείωση της κυτταρίτιδας, ενώ φαίνεται ότι είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους στην προσπάθεια για αύξηση του μεταβολισμού και τη ρύθμιση της όρεξης.

Βότανο ωφέλιμο για τις παθήσεις του στομάχου και του εντέρου, η καλέντουλα ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των ελκών του πεπτικού συστήματος, για περιπτώσεις γαστρίτιδας, φλεγμονές της χοληδόχου κύστης και του οισοφάγου, αλλά και δυσλειτουργίες της πέψης. Επιπλέον, ως εμμηναγωγό έχει τη φήμη ότι βοηθά σε περιπτώσεις της καθυστέρησης ή και της επώδυνης εμμήνου ρύσεως.

Οι φλούδες από πορτοκάλι εκτός από το εξαιρετικό άρωμα, διαθέτουν και σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε βιταμίνες, θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αποτρέποντας κρυολογήματα και γρίπη, ενώ έχουν ισχυρή προστατευτική δράση και στο γαστρεντερικό σύστημα, διευκολύνοντας την πέψη και εξαλείφοντας την δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, φαίνεται ότι συμβάλλουν στη, αύξηση του μεταβολισμού, στην μείωση του λίπους και στην διατήρηση των υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Τρόπος χρήσης: Ρίχνουμε ένα κουτάλι του φαγητού σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10-15 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε 1-2 φορές την ημέρα. Αν θέλουμε το γλυκαίνουμε με μέλι.
Συσκευασία 15γρ. 10 φλιτζάνια ρόφημα.

Δείτε επίσης

Αρτεμισία (Mugwort) 100gr Artemisia Vulgaris
€ 4,90
Μέντα 100gr Mentha Piperita
€ 2,90
Χαμομήλι Βιολογικό 50gr Grizo Prasino matricaria chamomilla
€ 7,90
Μέντα Φλισκούνι Βιολογική 20gr Health Trade mentha aquatica
€ 2,90
Βαλσαμόχορτο (Σπαθόχορτο) Βιολογικό 25gr Health Trade hypericum perforatum
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή