Μίγμα Bio με Μελισσόχορτο, Χαμομήλι, Μανταρίνι (Μανταρίλι) 30gr Grizo Prasino

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 5954
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 30 gr
Προέλευση Hellas
Barcode 5213009621571
Εταιρεία Grizo Prasino
Χειροποίητο Βιολογικό Βοτανικό Μίγμα από την εταιρία Grizo & Prasino με ολόκληρα φύλλα Μελισσόχορτου, ολόκληρα άνθη Χαμομηλιού και κομμάτια από φλούδα Μανταρινιού. Ο καταπραϋντικός συνδυασμός χαμομηλιού-μελισσόχορτου συναντά το σπιρτόζικο μανταρίνι και μαζί ισορροπούν σε ένα μίγμα που θυμίζει χαλαρό πρωινό Κυριακής.

Το μελισσόχορτο έχει αντισπασμωδικές, κατευναστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Ενδείκνυται ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση διαταραχών του νευρικού συστήματος, όπως πονοκέφαλοι, και ημικρανίες, ενώ φαίνεται ότι επηρεάζει σημαντικά το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με την ψυχική διάθεση, αποβάλλοντας την ένταση, το άγχος και την κατάθλιψη. Πρόσφατη συστηματική έρευνα σε φοιτητές έδειξε πως η κατανάλωση μελισσόχορτου μειώνει σημαντικά το stress κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, οδηγώντας σε καλύτερη συγκέντρωση και βελτιωμένες επιδόσεις. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό στα εμπύρετα κρυολογήματα, την καταρροϊκή έμφραξη και την ιγμορίτιδα, ενώ είναι ιδανικό για όσους υποφέρουν από πεπτικές διαταραχές, όπως δυσπεψία, μετεωρισμό και κολικούς. Επίσης, είναι εξαιρετικά τονωτικό της λειτουργίας της καρδιάς, αλλά και ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περιπτώσεις αϋπνίας.

Η πιο διαδεδομένη ιδιότητα του χαμομηλιού είναι η ικανότητά του να ηρεμεί τον οργανισμό, ανακουφίζοντάς τον από το άγχος και το στρες, συμβάλλοντας με φυσικό τρόπο στην αντιμετώπιση της αϋπνίας. Επιπλέον, είναι άριστο για την επούλωση των ελκών του στομάχου και της στοματικής κοιλότητας, για το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, την δυσκοιλιότητα, την ανορεξία και τη δυσπεψία, ενώ φαίνεται ότι έχει και μυοχαλαρωτική δράση, βοηθώντας στην καταπολέμηση των μυϊκών σπασμών και των φλεγμονών.

Η φλούδα του μανταρινιού εκτός από σπιρτόζικο, δροσερό άρωμα έχει και σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά χαλαρωτικά, ένα πραγματικό ιάμα για την αϋπνία, αλλά και ένα ισχυρό τονωτικό της πέψης, ιδιαίτερα ευεργετικό για το στομάχι και την κοιλιακή χώρα. Επίσης, είναι εξαίρετο αντιβηχικό και ενδείκνυται ιδιαίτερα για τον ξερόβηχα και τον παραγωγικό βήχα.

Τρόπος χρήσης: Ρίχνουμε ένα κουτάλι του φαγητού σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10-15 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε 1-2 φορές την ημέρα. Αν θέλουμε το γλυκαίνουμε με μέλι.
Συσκευασία 30γρ. 20 φλιτζάνια ρόφημα.

Δείτε επίσης

Ίνουλα - Ελένιο (Elecampane) 1Kg inula helenium
€ 34,30
Βερμπάσκο - Φλομος (Common Mullein) 100gr Verbascum thapsus
€ 5,90
Ρείκη (Heather) 100gr calluna vulgaris
€ 5,90
Ασπίδα Herbal Tea by Lelex 40gr
€ 7,00
Επιστροφή στην κορυφή