Μέντα Βότανο

€ 2,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6359
Είδος Βότανα
Βάρος 100 gr
Ένα φυτό που φτάνει τα 60εκ. με 90εκ. σε ύψος, με σκουροπράσινα αρωματικά φύλλα και μικροσκοπικά μοβ άνθη από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο, η μέντα φύεται σε υγρές και εύκρατες περιοχές, ευδοκιμεί στην Ευρώπη και την Ασία, καλλιεργείται στη βόρεια Αμερική, ενώ ορισμένες ποικιλίες συναντώνται στην νότια Αφρική, τη νότια Αμερική και την Αυστραλία.Τα φύλλα και οι μίσχοι της περιέχουν μενθόλη, ένα έλαιο που χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς, ως άρτυμα σε τροφές –τα φύλλα του φυτού -και ως αρωματικό στην κοσμετολογία.

Ως τσάι, η μέντα καταπραΰνει το ερεθισμένο στομάχι και βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας. Εξαιτίας της καταπραϋντικής και αναισθητικής της δράσης χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των πονοκεφάλων, των δερματικών ερεθισμών, του άγχους που συνδέεται με κατάθλιψη, της ναυτίας, των πόνων της έμμηνου ρύσης και του μετεωρισμού.
Πολλές επιστημονικές κλινικές μελέτες στηρίζουν την άποψη πως η μέντα βοηθά και την αντιμετώπιση του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου –ωστόσο δε θα πρέπει να λαμβάνεται εάν συνυπάρχει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση –ενώ έρευνες σε δοκιμαστικούς σωλήνες έχουν αποδείξει πως η μέντα σκοτώνει κάποιους τύπους βακτηρίων, μυκήτων και ιών υποστηρίζοντας τις αντιβιοτικές, αντιμυκητιακές και αντιϊκές της ιδιότητες.

Η μέντα είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ως καρύκευμα στη μαγειρική, αλλά δε θα πρέπει να λαμβάνεται συμπληρωματικά σε οποιαδήποτε άλλη μορφή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη ιατρού
Προσοχή! Οι υψηλές δόσεις του βοτάνου μπορεί να αποδειχθούν τοξικές όπως και η αλληλεπίδρασή του με άλλες φαρμακευτικές ουσίες.

Δείτε επίσης

Καλέντουλα Grizo Prasino Bio βότανο 30gr calendula officinalis
€ 6,90
Μέντα Φλισκούνι Bio Health Trade 20gr mentha aquatica
€ 2,90   € 1,30
Ευφραζία βότανο Euphrasia Officinalis
€ 5,90 € 41,30
Σαλικάρια βότανο Lythrum salicaria
€ 9,90   € 4,90 € 69,30   € 34,30
Τροπαίολο βότανο tropaeοlum majus
€ 4,90 € 34,30
Επιστροφή στην κορυφή