Λουΐζα Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας 15gr Άρωμα Όθρυς

€ 2,90   € 2,40


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6902
Είδος
Βάρος 15 gr
Προέλευση Hellas
Barcode 5200117640099
Κατασκευαστής Άρωμα Όθρυς
Η Λουΐζα ή αλλιώς Λεμονόχορτο (επιστημονική ονομασία Lippia citriodora ή Aloysia citrodora) είναι ένας φυλλοβόλος θάμνος της οικογένειας των Verbenaceae. που φτάνει σε ύψος τα 1,5-2 μ. Αν και φυτό ιθαγενές της Νότιας Αμερικής, η λουΐζα καλλιεργείται πλέον σε μεγάλη κλίμακα, τόσο για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, όσο και για το υπέροχο λεμονάτο άρωμά της, καθώς χρησιμοποιείται ευρέως ως πρόσθετο τροφίμων.

Το αφέψημά της Λουΐζας είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τα νοσήματα του στομάχου και του πεπτικού συστήματος, καθώς ανακουφίζει αποτελεσματικά από τη δυσπεψία, τον μετεωρισμό, τις νευραλγίες και τους κολικούς του στομάχου και των εντέρων. Επιπλέον, βοηθά σημαντικά στην αποτοξίνωση και την αποβολή των περιττών υγρών από τον οργανισμό, αλλά και στην καύση της κυτταρίτιδας, ενώ θεωρείται ένα από τα πιο διάσημα βότανα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, καθώς συμβάλλει στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού και στη ρύθμιση της όρεξης.

Επίσης, είναι γνωστό τονωτικό, αλλά ταυτόχρονα και καταπραϋντικό, ενώ διαθέτει και σπουδαίες αντιπυρετικές ιδιότητες. Τέλος, είναι ιδιαίτερα δραστικό ενάντια στις νεφρολιθιάσεις, ενώ συμβάλλει σημαντικά και στην καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος. Το ζεστό έγχυμα της Λουΐζας είναι φημισμένο για της αφροδισιακές του ιδιότητες, αλλά και ως καθαριστικό του προσώπου, ενώ ως κομπρέσα είναι ευεργετικό στους νευρικούς πόνους και νευρικές κεφαλαλγίες, καθώς και στους πόνους των αυτιών.

Η Λουΐζα της εταιρίας Άρωμα Όθρυς είναι ένα 100% βιολογικά παραγόμενο προϊόν, πιστοποιημένο σε όλη την διαδικασία παραγωγής, αποθήκευσης και διανομής του, από αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης. Το προϊόν συλλέγεται με το χέρι. Καθαρό βάρος: 15γρ.

Άρωμα Όθρυς:
Το Άρωμα Όθρυς είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τον Αλμυρό Βόλου, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής, συλλογής, τυποποίησης και εμπορίας αρωματικών φυτών και βοτάνων.

Τα προϊόντα της εταιρίας ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους και το ασύγκριτο άρωμα τους αφού τόπος καλλιέργειας ή συλλογής τους είναι οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βουνών της Ελλάδος (Όθρυς, Πήλιο, Κίσσαβος, Δίρφυς).
Κάθε βότανο συλλέγεται με τα χέρια, κατεργάζεται με απόλυτα φυσικές διαδικασίες και συσκευάζεται επίσης με τα χέρια σε αεροστεγείς συσκευασίες, ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα τα πολύτιμα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους.

Δείτε επίσης

Αγάρ Αγάρ βότανο (Σκονη) Agarophyte Gelidium
€ 7,90 € 9,90 € 69,30
Μέντα Φλισκούνι Bio Health Trade 20gr mentha aquatica
€ 2,90   € 1,35
Σαλέπι Health Trade 30gr
€ 6,90
Αστράγαλος βότανο Astragalus Membranaceus
€ 5,90 € 41,30
Πασιθέη Αντιστρές by Lelex 40gr
€ 4,90   € 3,50
Επιστροφή στην κορυφή