Χαμομήλι Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας 35g Άρωμα Όθρυς

€ 3,50


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6903
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 35 gr
Προέλευση Hellas
Barcode 5200117640372
Εταιρεία Άρωμα Όθρυς
Το Χαμομήλι, επιστημονική ονομασία Matricaria chamomilla ή Matricaria recutita, είναι ένα μονοετές, ποώδες, αρωματικό φυτό της οικογένειας των Αστεροειδών με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες.
Το αφέψημά του Χαμομηλιού είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το πεπτικό σύστημα, καθώς ανακουφίζει αποτελεσματικά από το φούσκωμα και τα ενοχλητικά αέρια, όπως επίσης και από τα συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου.

Επιπλέον, μειώνει τα επεισόδια των κολικών, τη διάρκεια των διαρροϊκών κενώσεων, ενώ βοηθά σημαντικά και στη χαλάρωση του στομάχου. Γνωστές είναι όμως και οι αντισπασμωδικές ιδιότητες του βοτάνου. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις γυναικολογικών προβλημάτων, όπως κράμπες περιόδου, δυσμηνόρροια κ.ά, το χαμομήλι μπορεί να καταπραΰνει τον πόνο, ενώ ακόμη και σε περιπτώσεις κολπίτιδας, οι πλύσεις με χαμομήλι είναι εξαιρετικά βοηθητικές. Ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο σε φλεγμονές των ματιών ή του δέρματος, του εντέρου, των ελκών στο στόμα, της ουλίτιδας κ.ά., ενώ αξιοσημείωτη είναι η δράση του ενάντια σε πολλές παθήσεις, όπως στη νόσο του Crohn, τις αιμορροΐδες, το άσθμα, τον διαβήτη και την οστεοπόρωση.

Τέλος, το χαμομήλι είναι ένα από τα δραστικότερα αγχολυτικά ροφήματα με σημαντική συμβολή στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος και στην καταπολέμηση της αϋπνίας, ενώ ως κομπρέσα είναι ευεργετικό στους πονοκεφάλους, τα δερματικά προβλήματα, τα οιδήματα των ματιών και τους μαύρους κύκλους.

Το Χαμομήλι της εταιρίας Άρωμα Όθρυς είναι ένα 100% βιολογικά παραγόμενο προϊόν, πιστοποιημένο σε όλη την διαδικασία παραγωγής, αποθήκευσης και διανομής του, από αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης. Το προϊόν συλλέγεται με το χέρι. Kαθαρό βάρος: 35γρ.

Άρωμα Όθρυς:
Το Άρωμα Όθρυς είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τον Αλμυρό Βόλου, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής, συλλογής, τυποποίησης και εμπορίας αρωματικών φυτών και βοτάνων.
Τα προϊόντα της εταιρίας ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους και το ασύγκριτο άρωμα τους αφού τόπος καλλιέργειας ή συλλογής τους είναι οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βουνών της Ελλάδος (Όθρυς, Πήλιο, Κίσσαβος, Δίρφυς).

Κάθε βότανο συλλέγεται με τα χέρια, κατεργάζεται με απόλυτα φυσικές διαδικασίες και συσκευάζεται επίσης με τα χέρια σε αεροστεγείς συσκευασίες, ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα τα πολύτιμα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους.

Δείτε επίσης

Εκουιζέτο - Πολυκόμπι (Horsetail) 100gr equisetum arvense
€ 3,90
Κράταιγος (Hawthorn) 1Kg Crataegus Oxyacantha
€ 34,90
Δεντρολίβανο Βιολογικό 30gr Health Trade rosmarinus officinalis
€ 2,90
Γκίνγκο Βιολογικό (Ginkgo Biloba) 25gr Health Trade Ginkgo Billoba
€ 2,90
Λεβάντα Βιολογική 30gr Health Trade Lavandula angustifolia
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή