Δεντρολίβανο Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας 40gr Άρωμα Όθρυς

€ 3,60


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6904
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Προέλευση Hellas
Βάρος 40 gr
Barcode 5200117640587
Εταιρεία Άρωμα Όθρυς
Το Δενδρολίβανο είναι ένας αρωματικός, αειθαλής θάμνος της οικογένειας των Χειλανθών με καταγωγή από την περιοχή της Μεσογείου. Τη σημερινή εποχή καλλιεργείται κυρίως ως καλλωπιστικό φυτό σε όλη σχεδόν την Ευρώπη και τις εύκρατες περιοχές της Αμερικής. Οι Αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σε διάφορες θρησκευτικές τελετές και γιορτές, σε στολισμούς κτηρίων, ναών και ως καύσιμο για θυμίαμα.

Το αφέψημα του Δενδρολίβανου έχει σημαντική αποχρεμπτική δράση και βοηθά ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση του άσθματος, της γρίπης, του βήχα και της βρογχίτιδας. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τις κράμπες στομάχου και το φούσκωμα, ενώ θεωρείται και εξαιρετικό ορεκτικό. Πλήθος μελετών έχουν αποδείξει ότι μπορεί να ενεργοποιήσει το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, βελτιώνοντας την ποιότητα της μνήμης, την ικανότητα συγκέντρωσης, αλλά και τη διάθεση των ατόμων, ενώ σε πολλές έρευνες ανακαλύφθηκε ότι μπορεί να μειώσει τη γλυκόζη του αίματος και τα επίπεδα χοληστερόλης, καθώς και να συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους.

Επίσης, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υπερκόπωση, την ατονία, τους νευρικούς πονοκεφάλους, τις ημικρανίες, τη ζάλη και τις λιποθυμίες, ενώ το μπάνιο με αφέψημα δενδρολίβανου βοηθά στην ανακούφιση από τους πόνους των ρευματισμών, αλλά και στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Τέλος, τα φύλλα του ως κατάπλασμα χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των αιμορροΐδων, ενώ η σκόνη από τα κονιοποιημένα φύλλα του επουλώνει τις πληγές.

Τα φύλλα του Δενδρολίβανου χρησιμοποιούνται επίσης, στην μαγειρική, προσδίδοντας ιδιαίτερο άρωμα και γεύση σε σαλάτες, σούπες, σάλτσες, στην ζαχαροπλαστική για την αρωματισμό μαρμελάδων, γλυκών του κουταλιού, μπισκότων, αλλά και στον αρωματισμό ξυδιών και ελαιολάδου.

Το Δενδρολίβανο της εταιρίας Άρωμα Όθρυς είναι ένα 100% βιολογικά παραγόμενο προϊόν, πιστοποιημένο σε όλη την διαδικασία παραγωγής, αποθήκευσης και διανομής του, από αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης. Το προϊόν συλλέγεται με το χέρι. Kαθαρό βάρος: 40γρ

Προσοχή! Να καταναλώνεται πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού

Άρωμα Όθρυς:
Το Άρωμα Όθρυς είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τον Αλμυρό Βόλου, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής, συλλογής, τυποποίησης και εμπορίας αρωματικών φυτών και βοτάνων.
Τα προϊόντα της εταιρίας ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους και το ασύγκριτο άρωμα τους αφού τόπος καλλιέργειας ή συλλογής τους είναι οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βουνών της Ελλάδος (Όθρυς, Πήλιο, Κίσσαβος, Δίρφυς).

Κάθε βότανο συλλέγεται με τα χέρια, κατεργάζεται με απόλυτα φυσικές διαδικασίες και συσκευάζεται επίσης με τα χέρια σε αεροστεγείς συσκευασίες, ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα τα πολύτιμα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους.

Δείτε επίσης

Σαλέπι 30gr Health Trade
€ 6,90
Κριθαρόχορτο (Σκόνη) 100gr Hordeum vulgare
€ 3,90
Μάτε (Mate) 1Kg Ilex paraguariensis
€ 34,30
Κριθαρόχορτο (Σκόνη) 1Kg Hordeum vulgare
€ 27,30
Επιστροφή στην κορυφή