Φλισκούνι Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας 30gr Άρωμα Όθρυς

€ 3,00


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6906
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 35 gr
Προέλευση Hellas
Barcode 5200117640716
Εταιρεία Άρωμα Όθρυς
Το Φλισκούνι ή άγρια Μέντα, επιστημονική ονομασία (Mentha pulegium) είναι ένα πολυετές φυτό της οικογένειας των Χειλανθών, το οποίο αυτοφύεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας, σε παραθαλάσσιες και υγρές περιοχές και φθάνει σε ύψος τα 60cm. Είναι βότανο πλούσιο σε μενθόλη (περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες από όλα τα είδη μέντας) τανίνες, τοκοφερόλες, φλαβονοειδή, αλκοόλες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα και χρησιμοποιείται ευρέως στη φαρμακοποιία και την αρωματοποιία, αλλά και ως αρωματικό στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική.

Το αφέψημα Φλισκούνι, αγαπημένο ρόφημα εδώ και αιώνες μικρών και μεγάλων, ιδιαίτερα τις κρύες νύχτες του χειμώνα, διαθέτει σημαντικές αποχρεμπτικές, αντιβρογχικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες και συστήνεται ιδιαίτερα για τις παθήσεις του ρινοφάρυγγα, το άσθμα, την καταπράυνση του βήχα και γενικά για γριπώδεις καταστάσεις, ενώ θεωρείται ιδανικό για τον καθαρισμό των πνευμόνων των καπνιστών.

Επιπλέον, χάρη στην εξαιρετική αντιφυσητική (συμβάλλει στην αποβολή των αερίων από το έντερο) και αντιδιαρροϊκή του δράση, ανακουφίζει από τον τυμπανισμό, τους κοιλιακούς κολικούς, τη βαρυστομαχιά και την γαστρίτιδα, ενώ γνωστή είναι επίσης και η εμμηναγωγική και σπασμολυτική του δράση κατά των πόνων της εμμήνου ρύσεως, αλλά και κατά των αρθραλγιών και των ρευματισμών. Τέλος, φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό ενάντια στους ιλίγγους, την ημικρανία και την αϋπνία, ενώ το έγχυμά του είναι χρήσιμο για πλύση των πληγών που πυορροούν και το κατάπλασμά του βοηθά σε αποστήματα, δοθιήνες και μώλωπες.

Το Φλισκούνι της εταιρίας Άρωμα Όθρυς είναι ένα 100% βιολογικά παραγόμενο προϊόν, πιστοποιημένο σε όλη την διαδικασία παραγωγής, αποθήκευσης και διανομής του, από αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης. Το προϊόν συλλέγεται με το χέρι. Kαθαρό βάρος: 30γρ

Προσοχή! Δεν πρέπει να καταναλώνεται από έγκυες και θηλάζουσες, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη.
Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του από τα παιδιά και από άτομα με ηπατική βλάβη ή νεφρική ανεπάρκεια. Να καταναλώνεται πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού.

Άρωμα Όθρυς:
Το Άρωμα Όθρυς είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τον Αλμυρό Βόλου, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής, συλλογής, τυποποίησης και εμπορίας αρωματικών φυτών και βοτάνων.
Τα προϊόντα της εταιρίας ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους και το ασύγκριτο άρωμα τους αφού τόπος καλλιέργειας ή συλλογής τους είναι οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βουνών της Ελλάδος (Όθρυς, Πήλιο, Κίσσαβος, Δίρφυς).

Κάθε βότανο συλλέγεται με τα χέρια, κατεργάζεται με απόλυτα φυσικές διαδικασίες και συσκευάζεται επίσης με τα χέρια σε αεροστεγείς συσκευασίες, ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα τα πολύτιμα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους.

Δείτε επίσης

Λεόνουρος - Μανοβοτανο (Motherwort) 100gr leonurus cardiaca
€ 4,90
Γύμνεμα (Gymnema) 1Kg Gymnema Sylvestre
€ 55,30
Μανδραγόρας (Mandrake) 1Kg Atropa Mandragora
€ 174,20
Γκουαράνα - Σκόνη (Guarana) 1Kg Paullinia cupan
€ 90,30
Επιστροφή στην κορυφή