Εχινάκεια Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας 30gr Άρωμα Όθρυς

€ 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6907
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 30 gr
Προέλευση Hellas
Barcode 5200117640617
Εταιρεία Άρωμα Όθρυς
Η Εχινάκεια ή Εχινάτσια (echinacea) είναι ένα πολυετές φυτό της οικογένειας των Σύνθετων, το οποίο έλκει την καταγωγή από την Βόρεια Αμερική. Αν και το όνομά της προέρχεται από την ελληνική λέξη «εχινός», εξαιτίας των αγκαθιών που έχει στα άνθη του, θεωρείται φυτό των Ινδιάνων, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν πολλούς αιώνες πριν το ανακαλύψουν οι Ευρωπαίοι, για τη θεραπεία διάφορων προβλημάτων. Τη σημερινή εποχή η Εχινάκεια χρησιμοποιείται ευρύτατα για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού και την αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού και ουροποιητικού συστήματος και είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματική τόσο για τα βακτήρια, όσο και για τους ιούς.

Η πλούσια σύστασή της σε αλκαμίδες (alkamides), παράγωγα καφεϊκού οξέος, πολυσακχαρίτες, γλυκοπρωτεΐνες, φλαβονοειδή και τερπενοειδή, της προσδίδει σημαντικές αντιβιοτικές, αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις και διεγερτικές ιδιότητες. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για λοιμώξεις της ανώτερης αναπνευστικής οδού, όπως η λαρυγγίτιδα και η αμυγδαλίτιδα, για προβλήματα μέσης ωτίτιδας και οξείας βρογχίτιδας, αλλά και για την καταρροή, τις άφθες, το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη.

Επιπλέον, η Εχινάκεια επιδεικνύει σημαντική δράση κατά του ιού του έρπητος, του χρυσίζοντος σταφυλόκοκκου (Staphylococcus aureus), ο οποίος προκαλεί δερματικές λοιμώξεις (ψωρίαση), καλόγερους (δοθιήνες) κ.α., αλλά και του βακτηρίου (Proteus mirabilis), το οποίο ευθύνεται για τις ουρολοιμώξεις. Τέλος, το κατάπλασμά της βοηθά στην καταπολέμηση του ψευδάνθρακα (ερεθισμένοι θύλακες τριχών, καθώς και σε αποστήματα, τσιμπήματα, έλκη, πληγές, εγκαύματα, ακμή.

Η Εχινάκεια της εταιρίας Άρωμα Όθρυς είναι ένα 100% βιολογικά παραγόμενο προϊόν, πιστοποιημένο σε όλη την διαδικασία παραγωγής, αποθήκευσης και διανομής του, από αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης. Το προϊόν συλλέγεται με το χέρι. Kαθαρό βάρος: 30γρ

Προσοχή!! Η χρήση της απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των 4 ετών, σε εγκύους και θηλάζουσες, καθώς και σε άτομα που πάσχουν από φυματίωση, λευχαιμία, αυτοάνοσα νοσήματα, ανεπάρκειες του ανοσοποιητικού συστήματος, σακχαρώδη διαβήτη και ηπατοπάθειες. Επιπλέον, δεν πρέπει να καταναλώνεται από όσους χρησιμοποιούν φάρμακα ανοσοκατασταλτικά, όπως η κορτιζόνη, καθώς πιστεύεται ότι το βότανο καταστέλλει τη δράση τους. Να καταναλώνεται πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού.

Άρωμα Όθρυς:
Το Άρωμα Όθρυς είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τον Αλμυρό Βόλου, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής, συλλογής, τυποποίησης και εμπορίας αρωματικών φυτών και βοτάνων.
Τα προϊόντα της εταιρίας ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους και το ασύγκριτο άρωμα τους αφού τόπος καλλιέργειας ή συλλογής τους είναι οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βουνών της Ελλάδος (Όθρυς, Πήλιο, Κίσσαβος, Δίρφυς).

Κάθε βότανο συλλέγεται με τα χέρια, κατεργάζεται με απόλυτα φυσικές διαδικασίες και συσκευάζεται επίσης με τα χέρια σε αεροστεγείς συσκευασίες, ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα τα πολύτιμα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους.

Δείτε επίσης

Λεβάντα (Lavender) 100gr Lavandula angustifolia
€ 3,50
Εκουιζέτο - Πολυκόμπι Βιολογικό 30gr Health Trade equisetum arvense
€ 2,90   € 2,40
Βαλσαμόχορτο (Σπαθόχορτο) Βιολογικό 25gr Health Trade hypericum perforatum
€ 2,90
Αχιλλέα Βιολογική 30gr Grizo Prasino achillea millefolium
€ 6,90
Απήγανος (Common Rue) 100gr ruta graveolens
€ 5,90
Επιστροφή στην κορυφή