Λεβάντα Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας 40gr Άρωμα Όθρυς

€ 4,20 € 2,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6908
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Προέλευση Hellas
Βάρος 40 gr
Barcode 5200117640631
Εταιρεία Άρωμα Όθρυς
Η Λεβάντα είναι ένα θαμνώδες, αρωματικό φυτό της οικογένειας των Χειλανθών (Labiatae), ιθαγενές των παραμεσόγειων περιοχών, το οποίο φτάνει σε ύψος τα 30 έως 80 εκατοστά. Χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, στη σαπωνοποιία και την φαρμακοποιία, ενώ στη Γαλλία, οι μάγειρες το έχουν εντάξει στη κουζίνα τους εδώ και αιώνες. Τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται ευρέως τόσο για το αιθέριο έλαιο της όσο και για θεραπευτικούς σκοπούς.

Η πλούσια σε δραστικά συστατικά σύνθεσή της την καθιστά ιδανική για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων. Είναι εξαιρετικά ευεργετική στις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, δρώντας κατά του άτακτου βήχα, του άσθματος, της βρογχίτιδας, του κοκίτη, της γρίπης και της λαρυγγίτιδας, ενώ οι αντιμικροβιακές της ιδιότητες φαίνεται ότι συμβάλλουν σημαντικά στην καταπολέμηση του στρεπτόκοκκου και του πνευμονιόκοκκου.

Επιπλέον, το αφέψημά της καταπραΰνει τους πόνους στο στομάχι, προάγει την πέψη μειώνοντας αισθητά το ενοχλητικό φούσκωμα, ενώ δρα και κατά της διάρροιας. Οι χαλαρωτικές της ιδιότητες ανακουφίζουν από μυϊκούς, νευραλγικούς και ρευματικούς πόνους, καταπραΰνουν πονοκεφάλους, ημικρανίες και ίλιγγο και καταπολεμούν με επιτυχία τη νευρικότητα, το άγχος και την αϋπνία. Τέλος, ως κατάπλασμα βοηθά σε κοψίματα, τσιμπήματα εντόμων, μώλωπες, εγκαύματα και φλεγμονές του δέρματος, αλλά και στη σωστή ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής, καθώς και στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας.

Η Λεβάντα της εταιρίας Άρωμα Όθρυς είναι ένα 100% βιολογικά παραγόμενο προϊόν, πιστοποιημένο σε όλη την διαδικασία παραγωγής, αποθήκευσης και διανομής του, από αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης. Το προϊόν συλλέγεται με το χέρι. Kαθαρό βάρος: 40γρ
Προσοχή! Να καταναλώνεται πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού.

Άρωμα Όθρυς:
Το Άρωμα Όθρυς είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τον Αλμυρό Βόλου, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής, συλλογής, τυποποίησης και εμπορίας αρωματικών φυτών και βοτάνων.
Τα προϊόντα της εταιρίας ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους και το ασύγκριτο άρωμα τους αφού τόπος καλλιέργειας ή συλλογής τους είναι οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βουνών της Ελλάδος (Όθρυς, Πήλιο, Κίσσαβος, Δίρφυς).

Κάθε βότανο συλλέγεται με τα χέρια, κατεργάζεται με απόλυτα φυσικές διαδικασίες και συσκευάζεται επίσης με τα χέρια σε αεροστεγείς συσκευασίες, ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα τα πολύτιμα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους.

Δείτε επίσης

Γκουαράνα - Σπόροι (Guarana) 1Kg Paullinia cupana
€ 41,30
Σμέουρο - Φραμπουάζ (Raspberry) 1Kg rubus idaeus
€ 34,30
Shaman Tea φακελάκια by 50gr Sparoza
€ 8,90
Γλυκόριζα (Liquorice) 1Kg Glycyrhiza glabra
€ 27,30
Επιστροφή στην κορυφή