Μελισσόχορτο Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας 20gr Άρωμα Όθρυς

€ 3,20 € 2,50


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6909
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 20 gr
Προέλευση Hellas
Barcode 5200117640594
Εταιρεία Άρωμα Όθρυς
Το Μελισσόχορτο επιστημονική ονομασία Melissa officinalis είναι ένα πολυετές θαμνώδες φυτό της οικογένειας των Χειλανθών, ιθαγενές στη νότιο-κεντρική Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, την περιοχή της Μεσογείου και την Κεντρική Ασία, με ύψος το οποίο κυμαίνεται από 70 έως 150 εκατοστά. Τα φύλλα του αναδύουν μια ήπια ευωδιά λεμονιού και χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία πολλών διαταραχών Η θεραπευτική του δράση οφείλεται στην πλούσια σε πτητικά έλαια, πολυφαινόλες, τανίνες και φλαβονοειδή σύστασή του, καθώς και σε αιθέρια έλαια όπως η κιτράλη, η κιτρονελλάλη, η λιναλοόλη και η γερανιόλη.

Το Μελισσόχορτο θεωρείται το φυτό της μακροζωίας. Είναι συγχρόνως χαλαρωτικό και τονωτικό του νευρικού συστήματος και χρησιμοποιείται ευρέως για την καταπολέμηση της νευρικότητας, του άγχους, της υπερέντασης, της αϋπνίας και της κατάθλιψης, ενώ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό και σε κρίσεις πανικού.

Επιπλέον, φαίνεται ότι καθαρίζει το μυαλό, αυξάνει την αντίληψη και ενισχύει τη μνήμη, ενώ έχει αποδειχθεί εξαιρετικά βοηθητικό σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ. Το αφέψημά του θεωρείται από τα πλέον καταπραϋντικά για το πεπτικό σύστημα, καθώς ανακουφίζει από δυσπεψία, δυσεντερία, κολικούς, μετεωρισμό και κράμπες στο στομάχι, ενώ ταυτόχρονα, τονώνει την καρδιά και το κυκλοφορικό, προκαλώντας διαστολή των αγγείων, με αποτέλεσμα την μείωση της πίεσης του αίματος.

Λόγω της ιδιότητάς του να δρα κατά των πόνων στις νευρικές απολήξεις, συστήνεται για πονοκεφάλους, ημικρανίες, πόνους περιόδου, κολικούς του εντέρου, πονόδοντο, ενώ πολύ σημαντική θεωρείται και η συμβολή του στην καταπολέμηση των ιών με πλείστες έρευνες να έχουν επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση του επιχείλιου έρπητα. Επίσης, το εκχύλισμά του φαίνεται ότι έχει εξαιρετικά υψηλή αντιοξειδωτική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ θεωρείται ότι ηρεμεί και τον υπερκινητικό θυρεοειδή αδένα (νόσος Graves).

Το Μελισσόχορτο της εταιρίας Άρωμα Όθρυς είναι ένα 100% βιολογικά παραγόμενο προϊόν, πιστοποιημένο σε όλη την διαδικασία παραγωγής, αποθήκευσης και διανομής του, από αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης. Το προϊόν συλλέγεται με το χέρι. Kαθαρό βάρος: 20 γρ.

Προσοχή! Να καταναλώνεται πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού. Το μελισσόχορτο έχει παρατηρηθεί ότι αναστέλλει την απορρόφηση του φαρμάκου θυροξίνη, το οποίο χορηγείται σε περιπτώσεις υπολειτουργίας του θυρεοειδή. Επίσης, μπορεί να αλληλεπιδράσει με κατασταλτικά του Κ. Ν. Σ., αντικαταθλιπτικά, αντιδιαβητικά, φάρμακα κατά του aids και θυρεοειδικές ορμόνες.

Άρωμα Όθρυς:
Το Άρωμα Όθρυς είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τον Αλμυρό Βόλου, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής, συλλογής, τυποποίησης και εμπορίας αρωματικών φυτών και βοτάνων.
Τα προϊόντα της εταιρίας ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους και το ασύγκριτο άρωμα τους αφού τόπος καλλιέργειας ή συλλογής τους είναι οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βουνών της Ελλάδος (Όθρυς, Πήλιο, Κίσσαβος, Δίρφυς).

Κάθε βότανο συλλέγεται με τα χέρια, κατεργάζεται με απόλυτα φυσικές διαδικασίες και συσκευάζεται επίσης με τα χέρια σε αεροστεγείς συσκευασίες, ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα τα πολύτιμα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους.

Δείτε επίσης

Ναστούρτιο (Νεροκάρδαμο) 100gr nasturtium officinale
€ 4,90
Τσάι Antivich 40gr Lelex
€ 7,00
Κυνόροδο Καρπός (Rosehip) 100gr Rosa canina
€ 4,90
Τσάι του βουνού Πίνδου Βιολογικό 50gr Green Karypidis Sideritis Raeseri
€ 2,00
Εκουιζέτο - Πολυκόμπι Βιολογικό 30gr Health Trade equisetum arvense
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή