Κισσός (Common Ivy) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2696
Είδος Συστατικά Καλλυντικών
Βάρος 10 ml
Ονομασία hedera helix
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση United Kingdom
Τα εκχυλίσματα βοτάνων απότελούν ένα από τα πιο περιζήτητα συστατικά της σύγχρονης βιομηχανίας καλλυντικών. Η χρήση τους, θα σας επιτρέψει να ενσωματώσετε στα σπιτικα καλλυντικα σας μερικές από τις εκπληκτικές ιδιότητες των βοτάνων.

Ο Κισσός (Hedera helix) είναι ένα φυτό γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές και καλλυντικές του ιδιότητες. Χρήσιμα τμήματα του φυτού είναι τα φύλλα και οι καρποί του. Τα κύρια ενεργά συστατικά του είναι οι σαπωνίνες (hederin και hederacosides), οι στερόλες (stigmasterol και sitosterol), οι πολυαλκάνες (κυρίως falcarinol), οι φλαβονογλυκοσίδες, οι τανίνες και η καροτένη. Χάρη στα συστατικά αυτά, έχει την ιδιότητα να καταπόλεμά τις φλεγμονές και να καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος.

Το εκχύλισμα Κισσού είναι ιδιαίτερα γνωστό για τη χρήση του σε προϊόντα για την καταπόλέμηση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας. Οι σαπωνίνες που περιέχει βοηθούν τα απόθηκευμένα λίπη που βρίσκονται εγκλωβισμένα στο λιπώδη ιστό να επιστρέψουν στο κυκλοφορικό σύστημα και να απόβληθούν ή να καταναλωθούν ως πηγή ενέργειας. Ταυτόχρονα, συσφίγγουν τους ιστούς της περιοχής από την οποία έχει αφαιρεθεί το περιττό λίπος. Τα ενεργά συστατικά του Κισσού συμβάλλουν επίσης στη μείωση της κυτταρίτιδας, αυξάνοντας την αιμάτωση της περιοχής και διαλύοντας τη μάζα νερού και λίπους που βρίσκεται ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Τα συστατικά αυτά είναι στη πλειοψηφία τους υδατοδιαλυτά και αναμειγνύονται εύκολα με άλλα υλικά κατα τη διαδικασία παρασκευής οποιουδήποτε προϊόντος.

To εκχύλισμα Κισσού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κρέμες αδυνατίσματος για την κοιλιά και τους γλουτούς, κρέμες κατά της κυτταρίτιδας, καθώς και συσφικτικές κρέμες για το στήθος και την περιοχή της κοιλιάς.

Όλα τα καλλυντικά εκχυλίσματα βοτάνων της Ethereal Nature είναι απαλλαγμένα από αλκοόλ και παρασκευάζονται με τη χρήση οργανικής φυτικής γλυκερίνης. Βελτιώνουν την ενυδατική "δύναμη" των homemade καλλυντικών σας και τα "ενισχύουν" με τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων. Όπως και στη περίπτωση των αιθερίων ελαίων, η συμμετοχή τους στα καλλυντικά δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 2,0%, καθώς είναι ιδιαίτερα ισχυρά (1:3).

Τα εκχυλίσματα βοτάνων της Ethereal Nature είναι ειδικά σχεδιασμένα για καλλυντική χρήση (εξωτερική εφαρμογή). Για εσωτερική κατανάλωση (κατάποση), σας προτείνουμε να δείτε τα βάμματα βοτανων.

Δείτε επίσης

Glyceryl Stearate 100gr
€ 3,90
Olivoil Surfactant 100ml
€ 3,90
Διοξείδιο του Τιτανίου (non-nano) 100gr
€ 3,90
Καφεϊνη Σκόνη 50γρ
€ 3,90
Επιστροφή στην κορυφή