Ιβίσκος Εκχύλισμα

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2993
Είδος Εκχυλίσματα Βοτάνων
Βάρος 10 ml
Προέλευση United Kingdom
Τα φυτικά εκχυλίσματα αποτελούν ένα από τα πιο περιζήτητα συστατικά της σύγχρονης βιομηχανίας καλλυντικών. Η χρήση τους, θα σας επιτρέψει να ενσωματώσετε στα σπιτικα καλλυντικα σας μερικές από περιτις εκπληκτικές ιδιότητες των πιο ευεργετικών φυτών.

Το Εκχύλισμα Ιβίσκου (Hibiscus sabdariffa L., Malvaceae) είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε AHAs (Alpha hydroxy acids) και σε αμινοξέα. Τα AHAs του Ιβίσκου θεωρούνται AHAs "νέας γενιάς", καθώς τα οξέα του άνθους φαίνεται, από εργαστηριακές έρευνες, να έχουν (σε σύγκριση με τα παραδοσιακά AHA φρούτων) διπλάσια ενυδατική δράση, 20% μεγαλύτερη επίδραση στην αναγέννηση των κυττάρων και 30% μεγαλύτερη επίδραση στη λείανση των ρυτίδων.

Το εκχύλισμα Ιβίσκου χρησιμοποιείται σήμερα σε 2 μεγάλους τομείς καλλυντικών, στη περιποίηση των μαλλιών και της επιδερμίδας του προσώπου. Στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών (σαμπουάν, μάσκες μαλλιών, conditioners) το εκχύλισμα του Ιβίσκου χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση των ταλαιπωρημένων μαλλιών, τη φροντίδα των "άγριων" μαλλιών (βελτιώνει την υφή τους και τα κάνει πιο μαλακά και απαλά) και την αύξηση της λάμψης της τρίχας. Το εκχύλισμα Ιβίσκου θεωρείται πως ενισχύει τη δύναμη της νέας τρίχας (ελαστικότητα και πάχος) και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται εκτεταμένα και σε προϊόντα κατά της τριχόπτωσης.

Σε προϊόντα περιποίησης προσώπου (ενυδατικές κρέμες, exfoliants, toners και serums) το εκχύλισμα Ιβίσκου χρησιμοποιείται για τη τόνωση, τον καθαρισμό και τον έλεγχο της λιπαρότητας της επιδερμίδας. Το εκχύλισμα Ιβίσκου θεωρείται πως επιταγχύνει την αποβολή των νεκρών κυττάρων και πως λόγω της αντιοξειδωτικής δράσης των αμινοξέων που περιέχει, τονώνει τη κουρασμένη επιδερμίδα. Θεωρείται πως αυξάνει την ενυδατική δράση άλλων συστατικών (μεταφέροντας τα πιο βαθυά στην επιδερμίδα) και πως για αυτό ακριβώς το λόγο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε αντιρυτιδικά προϊόντα (λ.χ. κρέμες ματιών).

Το εκχύλισμα Ιβίσκου είναι ένα πραγματικά εκπληκτικό φυτικό προϊόν το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τύπος καλλυντικών (lotions, creams, oils, scrubs, σαπούνια, σαμπουάν κ.ο.κ.). Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ισχυρό εκχύλισμα του οποίου η συμμετοχή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 2,0% σε προϊόντα βάσης.

  Δείτε επίσης

Βανίλια Εκχύλισμα
€ 4,90
Σύμφυτο Εκχύλισμα
€ 4,90
Μουριά Εκχύλισμα
€ 4,90
Πολυφαινόλες κρασιού (Sparkling Wine Extract) 10ml
€ 5,90
Αλθαία Εκχύλισμα
€ 4,90
  Επιστροφή στην κορυφή