Εχινάκεια (Coneflower) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5656
Είδος Εκχυλίσματα Βοτάνων
Βάρος 10 ml
Ονομασία echinacea purpurea
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση United Kingdom
Η εχινάκεια, ιθαγενές φυτό της Bόρειας Aμερικής, ήταν ένα από τα πιο διαδεδομένα βότανα των Iνδιάνων, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν σχεδόν “δια πάσα νόσον”, από μολύνσεις μέχρι δαγκώματα φιδιών, αιώνες πριν το ανακαλύψουν οι Eυρωπαίοι. Με την εμφάνιση στη σύγχρονη εποχή των αντιβιοτικών, η χρήση της περιορίστηκε αρκετά. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η τάση για την εφαρμογή ηπιότερων, εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων, την έφερε εκ νέου στο προσκήνιο.

Η Echinacea χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως ανοσοδιεγερτικό και αντιφλεγμονώδες. Έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει ισχυρές αντισηπτικές και αντιιικές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων. Είναι το κυριότερο βότανο που μπορεί να βοηθήσει το σώμα να απαλλαγεί από τις μικροβιακές λοιμώξεις, ενώ είναι αποτελεσματική τόσο για τα βακτήρια, όσο και για τους ιούς. Στη σύνθεσή της περιέχει παράγωγα του καφεϊκού οξέος, κυρίως εχινακοσίδη, κιχωρικό οξύ και κυναρίνη, καθώς και πολυσακχαρίδια, φλαβονοειδή, πτητικά έλαια, ρητίνες, γλυκοπρωτεΐνες, στερόλες, μέταλλα, βιταμίνες και λιπαρά οξέα.

Το εκχύλισμα εχινάκειας είναι αντιβακτηριακό, αντιμικροβιακό, αντιφλεγμονώδες, επουλωτικό και ευεργετικό σε διάφορες δερματικές παθήσεις, όπως ακμή, ψωρίαση, αποστήματα, δοθιήνες -οι γνωστοί μας “καλόγεροι”-, ψευδάνθρακα (ερεθισμένοι θύλακες τριχών), ενώ ενδείκνυται και για τη θεραπεία μολυσμένων τραυμάτων και αμυχών. Έχει αποδειχθεί, επίσης, ότι η χρήση του αυξάνει την αντίσταση στη γρίπη, τον έρπη και τους ιούς της ανεμοβλογιάς. Επιπλέον, δρα κατά του χρυσίζωντος σταφυλόκοκκου (Staphylococcus aureus), του μικροβίου που είναι υπεύθυνο για πληθώρα δερματικών λοιμώξεων, αλλά και εναντίον του Proteus mirabilis, του μικροβίου που προκαλεί τις ουρολοιμώξεις.

Προσοχή! Η εχινάκεια δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα που αντιμετωπίζουν αυτοάνοσο νόσημα, όπως π.χ. λύκο ή σκλήρυνση κατά πλάκας. Η χρήση της, επίσης, αντενδείκνυται σε παιδιά κάτω των 12 ετών, καθώς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Τέλος πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή από άτομα με αλλεργία σε φυτά της οικογένειας των ηλίανθων. Δεν συνιστάται η παρατεταμένη χρήση της.

Δείτε επίσης

Αγγούρι (Cucumber) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body cucumis sativus
€ 4,90
Αλθαία (Marshmallow) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body Althaea officinalis
€ 4,90
Μουριά (Mulberry) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body Morus Alba
€ 4,90
Τσουκνίδα (Nettle) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body urtica dioica
€ 4,90
Σεντέλα (Indian Pennywort) Εκχύλισμα 30ml Nature & Body centella asiatica
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή