Ευφραζία (Eyebright) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5941
Είδος Εκχυλίσματα Βοτάνων
Βάρος 10 ml
Ονομασία Euphrasia Officinalis
Προέλευση Netherlands
Εταιρεία Nature & Body
Η Ευφραζία (Eyebright), επιστημονική ονομασία Euphrasia officinalis είναι βότανο γνωστό από την αρχαιότητα για την θετική συμβολή του στη φροντίδα των οφθαλμών. Η πρώτη "σύγχρονη" επιστημονική αναφορά του φυτού για ιατρικούς σκοπούς καταγράφηκε τον 14ο αιώνα, όπου και περιγράφονταν ως “μια θεραπεία για όλες τις παθήσεις των ματιών αλλά και της όρασης”, ενώ και στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, το φυτό χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για τις διαταραχές και μολύνσεις των ματιών.

Στη σύνθεσή της η Ευφραζία περιέχει γλυκοζίδια, σαπωνίνες, τανίνες, πτητικά έλαια, βιταμίνες Α, Β, C, D και Ε καθώς και ίχνη χαλκού και ψευδάργυρου, ουσίες με σημαντικές αντιφλεμονώδεις, αντιβακτηριδιακές, αναλγητικές και στυπτικές ιδιότητες, ο συνδυασμός των οποίων την καθιστά χρήσιμη σε πολλές παθήσεις. Εκτός από την ευεργετική της δράση στις παθήσεις των ματιών, είναι εξαιρετικά ωφέλιμη και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των βλεννογόνων μεμβρανών. Θεωρείται ιδιαίτερα δραστικό αντικαταρροϊκό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στην καταπολέμηση της ρινική καταρροής –συμπεριλαμβανομένης και της αλλεργικής ρινίτιδας-, της ιγμορίτιδας και άλλων συμφορητικών καταστάσεων.

Το εκχύλισμα της Ευφραζίας είναι πλούσιο σε αντιφλεγμονώδη ενεργά συστατικά και αποτελεί ιδανικό συστατικό σε προϊόντα περιποίησης των ματιών, όπως ορούς και κρέμες ματιών, τονωτικές λοσιόν, προϊόντα καθαρισμού για το πρόσωπο κλπ. Οι αποιδηματικές του ιδιότητες συμβάλλουν στην αισθητή μείωση των οιδημάτων κάτω από τα μάτια, των μαύρων κύκλων και των ενοχλητικών ‘σακουλών’. Επίσης, είναι ιδανικό για την καταπράυνση των ερεθισμένων ματιών, την “αποκατάσταση” του κουρασμένου και άτονου βλέμματος και την γενικότερη τόνωση και σύσφιξη της ευαίσθητης περιοχής γύρω από τα μάτια. Παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κομπρέσα για την αντιμετώπιση της επιπεφυκίτιδας, της βλεφαρίτιδας, του τσουξίματος των ματιών, της φαγούρας, της ξηρότητας, της φωτοευαισθησίας και άλλων λειτουργικών διαταραχών μυϊκής και νευρικής προέλευσης.

Δείτε επίσης

Λεβάντα (Lavender) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body Lavandula angustifolia
€ 4,90
Σεντέλα (Indian Pennywort) Εκχύλισμα 30ml Nature & Body centella asiatica
€ 6,90
Τσουκνίδα (Nettle) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body urtica dioica
€ 4,90
Θυμάρι (Thyme) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body thyme vulgaris
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή