Σεντέλα (Indian Pennywort) Εκχύλισμα 30ml Nature & Body

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 7011
Είδος Εκχυλίσματα Βοτάνων
Βάρος 30 ml
Ονομασία centella asiatica
Προέλευση Netherlands
Εταιρεία Nature & Body
Η Centella asiatica, γνωστή και ως centella ή Gotu Kola, είναι ένα ποώδες, πολυετές φυτό της οικογένειας των Apiaceae, ιθαγενές σε τροπικές, βαλτώδεις περιοχές της Ινδίας, της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Νοτιοανατολικής Αμερικής. Η πρώτη επιστημονική αναφορά της centella καταγράφηκε στην κινεζική ιατρική και βοτανολογία “Shen-Nong Herbal” τον 1ο-2ο αιώνα. Σε πολλά συγγράμματα αναφέρεται ως “ελιξίριο της νεότητας” ή “ελιξίριο της ζωής”, καθώς η κατανάλωσή των φύλλων της είχε συνδεθεί με την μακροζωία των ελεφάντων. Παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία μικρών πληγών, εγκαυμάτων και ελκών, καθώς επίσης και ως αντιφλεγμονώδες για την αντιμετώπιση του εκζέματος.

Τα κύρια συστατικά της σύνθεσής της είναι οι τριτερπενοειδείς σαπωνίνες, αλλά και πολλές βιταμίνες, ουσίες με σημαντικές αντιφλεμονώδεις, αντιβακτηριδιακές, τονωτικές, αγγειοσυσταλτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ειδικά τα τριτερπενοειδή (ασιατικό οξύ, μαντεκασικό οξύ και ασιατικοσίδη) έχουν την ικανότητα να αναστέλλουν τη δράση μιας ομάδας ενζύμων που διασπούν το κολλαγόνο και συγχρόνως να διεγείρουν τη βιοσύνθεση νέου κολλαγόνου τύπου Ι μέσα από τους ινοβλάστες του δέρματος, διατηρώντας το δέρμα φρέσκο, σφριγηλό και νεανικό.

Το εκχύλισμα της Centella asiatica, πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες συμβάλλει σημαντικά στην θρέψη, την σύσφιξη και την αναδόμηση της επιδερμίδας και ως εκ τούτου θεωρείται ιδανικό για την αντιγηραντική περιποίηση του δέρματος. Σημαντική φαίνεται να είναι επίσης, η συνεισφορά του στην αναζωογόνηση του προστατευτικού φραγμού του δέρματος, καθώς και στην μετρίαση των επιπτώσεων από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Επιπλέον, θεωρείται ένα από τα αποτελεσματικότερα φυτικά συστατικά για για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας και την αντιμετώπιση των ραγάδων, καθώς βελτιώνει τη μικρο-κυκλοφορία και ενισχύει την αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης Ε. Όταν χρησιμοποιείται τοπικά, είναι εξαιρετικό στην καταπολέμηση της φλεγμονής βοηθώντας σημαντικά στη μείωση των ουλών, στην ενίσχυση του δέρματος και των συνδετικών ιστών, την αποκατάσταση τραυμάτων και την καταπολέμηση της ακμής.

Τέλος, πιστεύεται ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και για την περιποίηση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής, καθώς η θρεπτική του σύσταση ενισχύει τους θύλακες της τρίχας και τα αιμοφόρα αγγεία, συμβάλλοντας στην βελτίωση της οξυγόνωσης της περιοχής με αποτελέσματα τα μαλλιά να μεγαλώνουν γρηγορότερα και να γίνονται πιο υγή, λαμπερά και δυνατά.

Δείτε επίσης

Αλθαία (Marshmallow) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body Althaea officinalis
€ 4,90
Επιλόβιο (Willowherb) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body epilobium ciliatum
€ 4,90
Πράσινο Τσάϊ (Green Tea) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body Camellia sinensis
€ 4,90
Γκίνγκο (Gingo) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body ginkgo biloba
€ 4,90
Σύμφυτο (Comfrey) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body symphytum officinale
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή