Γαϊδουράγκαθο Βάμμα (Milk Thistle) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1503
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Προέλευση Netherlands
Ονομασία carduus marianus
Βάρος 50 ml
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901418
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το βαμμα Γαιδουράγκαθου (Carduus marianus) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο Γαιδουράγκαθο. Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούμε τους σπόρους και τις ρίζες. Οι σπόροι περιέχουν φλαβονικά γλυκοσίδια, αιθέριο έλαιο, άλατα Μηλικού οξέος, νιτρικό κάλιο, πικρό στοιχείο και γλίσχρασμα. Η δράση τους βοηθά στην καλή λειτουργία της χολής, αυξάνοντας την έκκριση και την ροή της χολής από το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη. Για τον λόγο αυτό μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το βότανο αυτό για οποιοδήποτε πρόβλημα συνδέεται με την χοληδόχο κύστη ή το ήπαρ (ίκτερο, ηπατίτιδα, χολολιθίαση) . Θεωρείται επίσης καλό αιμοστατικό για ρινορραγία, βαριά έμμηνα και πληγές.

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του GMP (Good Manufacturing Practice ).

Δείτε επίσης

Κατουάμπα Βάμμα (Catuaba) 50ml Nature & Body Erythroxylum Catuaba
€ 14,90
Δίκταμο Βάμμα (Dittany) 50ml Nature & Body origanum dictamnus
€ 11,90
Λυγαριά Βάμμα (Vitex) 50ml Nature & Body agnus castus
€ 11,90
Πρόπολη Μελισσών 30% Βάμμα 30ml Macrovita
€ 14,90
Βερμπάσκο-Φλόμος Βάμμα (Common Mullein) 50ml Nature & Body Verbascum thapsus
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή