Λεβάντα Βάμμα (Lavender) 50ml Nature & Body

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1575
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία Lavandula angustifolia
Εταιρεία Nature & Body
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με απότέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Λεβαντας (Lavandula Angustifolia) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το απόξηραμένο βοτανο Λεβαντα. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, τα απόξηραμένα άνθη Λεβαντας χρησιμοποιούνται κυρίως για τη μείωση του άγχους και της υπερέντασης. Η Λεβαντα γενικά θεωρείται πως έχει ηρεμιστικές ιδιότητες και για αυτό το λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις μελαγχολίας και ήπιας κατάθλιψης. Το εκχύλισμα της θεωρείται από πολλούς βοτανοθεραπευτές κατάλληλο για την αντιμετώπιση των νευρικών πονοκεφάλων και της αϋπνίας. Ένα απλό εκχύλισμα Λεβαντας όταν χρησιμοποιηθεί σε κομπρέσα και τοποθετηθεί στο μέτωπο, θεωρείται πως βοηθάει στην ανακούφιση από τις ημικρανίες, την υπερένταση, την κούραση, και την επίδραση της έντονης κατανάλωσης αλκοόλ (hangover). Θεωρείται επίσης από κάποιους ερευνητές πως είναι υποτασική - ένα φλυτζάνι Λεβάντας πριν τον ύπνο λέγεται πως "ρίχνει" τη πίεση και μειώνει τη ταχυπαλμία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Λεβαντα υποστηρίζεται πως έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση και για αυτό το λόγο θεωρείται ιδανική για την επούλωση μικρών πληγών, κοψιμάτων κ.ο.κ., ενώ ταυτόχρονα είναι κατάλληλη για τον "καθαρισμό" του δέρματος σε περιπτώσεις ακμής, εκζεμάτων και δερματοπαθειών. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται κατά των θωρακικών λοιμώξεων όπως είναι ο βήχας, το άσθμα και η βρογχίτιδα και σε περιπτώσεις κρυολογημάτων ή γρίπης - με τη μορφή εισπνοών.

Η αντιβακτηριακή και αντισηπτική της δράση, θεωρείται πως της χαρίζει ανθελμινθικές ιδιότητες - μπορεί δηλαδή να χρησιμοποιηθεί για την καταπόλέμηση των παρασίτων στα έντερα. Το αιθέριο έλαιο Λεβαντας όταν χρησιμοποιείται σε μασάζ χαλαρώνει τους μύες και ανακουφίζει από τους νευραλγικούς και ρευματικούς πόνους.

H Λεβαντα θεωρείται κατά γενική παραδοχή ένα από 20 σηματικότερα θεραπευτικά βότανα.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice).

Δείτε επίσης

Μποράγκο Βάμμα (Borage) 50ml Nature & Body borago officinalis
€ 8,90
Σκροφουλάρια Βάμμα (Figwort) 50ml Nature & Body scrophularia nodosa
€ 8,90
Ποτεντίλλη Βάμμα (Cinquefoil) 50ml Nature & Body potentilla recta
€ 11,90
Λάμιο Βάμμα (Deadnettle) 50ml Nature & Body lamium album
€ 8,90   € 6,90
Επιστροφή στην κορυφή