Κουρκουμάς Βάμμα (Turmeric) 50ml Nature & Body

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 1979
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία curcuma longa
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901494
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Κουρκουμά (Curcuma Longa) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο Κουρκουμά. Στην σύγχρονη βοτανοθεραπεία ο κουρκουμάς θεωρείται ένα ήπιο φυσικό αντισηπτικό με αντιβακτηριδιακούς παράγοντες, χρήσιμους για την απολύμανση στα κοψίματα και τα εγκαύματα. Οι θεραπευτές το χρησιμοποιούν ως ένα ισχυρό φυσικό αντιφλεγμονώδες που λειτουργεί όπως τα άλλα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, αλλά χωρίς τις παρενέργειες. Σε συνδυασμό με το μαύρο πιπέρι, ανεβάζει την αποτελεσματικότητά του έως 1000 φορές στον άνθρωπο.

Η ρίζα του κουρκουμά χρησιμοποιείται σήμερα στην παραδοσιακή ασιατική ιατρική για την αντιμετώπιση των γαστρεντερικών ενοχλήσεων, του πόνου των αρθριτικών, της δυσμηνόρροιας, καθώς και για την τόνωση του οργανισμού. Εργαστηριακές έρευνες, καθώς και έρευνες σε πειραματόζωα, έχουν αναδείξει την αντιφλεγμονώδη δράση του, η οποία αποδίδεται κυρίως στην περιεκτικότητά του σε κουρκουμίνη. Σήμερα εξακολουθούν να γίνονται μελέτες -κυρίως εργαστηριακές- που αποδεικνύουν ότι η κουρκουμίνη προστατεύει τις αρθρώσεις και μπορεί να δράσει ως συμπληρωματική αγωγή για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice).

Δείτε επίσης

Γκαλέγκα Βάμμα (Goat's Rues) 50ml Nature & Body Galega Officinalis
€ 11,90
Αμαμελίδα Βάμμα (Witchazel) 50ml Nature & Body Hamamelis virginiana
€ 11,90
Γλυκόριζα βάμμα (Liquorice) 50ml Nature & Body Glycyrhiza glabra
€ 11,90
Αγγελική Βάμμα (Angelica) 50ml Nature & Body Angelica Archangelica
€ 8,90
Αγριοτριανταφυλλιά Βάμμα (Dog Rose) 50ml Nature & Body Rosa canina
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή