Λάμιο Βάμμα (Deadnettle) 50ml Nature & Body

€ 8,90 € 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1980
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία lamium album
Εταιρεία Nature & Body
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Λάμιου (Lamium album) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο Λάμιο. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία το Λάμιο χρησιμοποιείται από τους θεραπευτές για την αντιμετώπιση της λευκόρροιας (εσωτερικά) και την περιποίηση των κιρσών (εξωτερικά). Το Λάμιο παρουσιάζει αντιφλεγμονώδη δράση που οφείλεται κατά κύριο λόγο στη παρουσία histamine (και isoquercitrin) στα συστατικά του. Η ουσία αυτή βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα στην αντιμετώπιση μολύνσεων όπως η λευκόρροια, η οποία συνήθως προέρχεται από επιμόλυνση του κόλπου με μικρόβια ή μύκητες. Η χρήση του Λάμιου εξωτερικά (κομπρέσα) θεωρείται ότι βοηθάει στην αντιμετώπιση των κιρσών καθώς και αποστημάτων ή πληγών. Οι τανίνες που περιέχει το Λάμιο του προσδίδουν στυπτικές και αιμοστατικές ιδιότητες.

Εκτός των άλλων, το Λάμιο περιέχει αιθέριο έλαιο, αμίνες (κυρίως histamine, tyramine, choline και methylamine), σαπωνίνες, φλαβονοειδή (kaempferol), ταννίνες (katechin) και αλκαλοειδή.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice).

Δείτε επίσης

Άρνικα Βάμμα (Arnica) 50ml Nature & Body arnica montana
€ 8,90
Τριβόλι Βάμμα (Goat Head) 50ml Nature & Body Tribulus Terrestris
€ 11,90
Αμαμελίδα Βάμμα (Witchazel) 50ml Nature & Body Hamamelis virginiana
€ 11,90
Νταμιάνα Βάμμα (Damiana) 50ml Nature & Body turnera diffusa
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή