Γάλλιο Βάμμα (Cleavers) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2029
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία Galium Aparine
Εταιρεία Nature & Body
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το βαμμα Γάλλιου (Galium Aparine) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο Γάλλιο. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία το Γάλλιον χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση λοιμώξεων του ουροποιητικού και ως διεγερτικό του λεμφικού συστήματος. Στη πρώτη περίπτωση, το Γάλλιον μειώνει την κατακράτηση υγρών και χρησιμοποιείται για την απόπλυση άμμου και λίθων στο ουροποιητικό. Η διουρητική του δράση είναι σημαντική για τον καθαρισμό ολόκληρου του ουροποιητικού σωλήνα και ως εκ τούτου είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση ενοχλήσεων που προέρχονται από φλεγμονές στο ουροποιητικό. Στη δεύτερη περίπτωση το Γάλλιον χρησιμοποιείται ως αντιοξειδωτικό και ως εξαγνιστικό του αίματος.

Διεγείροντας το λεμφικό σύστημα η Κολλιτσιδα ανακουφίζει τους πρησμένους λεμφαδένες. Το λεμφικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Έτσι το Γάλλιον αποτελεί ένα από τα καλύτερα βοτανα για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως είναι η ψωρίαση, τα εκζεματα, η ακμη και η αρθριτιδα - ασθένειες που η θεραπεία τους απαιτεί την αποτοξίνωση του οργανισμού. Το Γάλλιον, λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης, είναι ακόμη χρήσιμο ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Σε αυτή του τη δράση συμβάλουν ακόμη περισσότερο η βιταμίνη C, η χλωροφύλλη και τα φλανοειδή που περιέχει.

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice ).

Δείτε επίσης

Σύμφυτο Βάμμα (Comfrey) 50ml Nature & Body symphytum officinale
€ 11,90
Βερμπένα -Σταυροβότανο Βάμμα (Vervain) 50ml Nature & Body Verbena Officinalis
€ 8,90
Λεόνουρος Βάμμα (Motherwort) 50ml Nature & Body leonurus cardiaca
€ 11,90
Αψιθιά-Αρτεμισία (Mugwort) Βάμμα 50ml Nature & Body Artemisia Vulgaris
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή