Λεόνουρος Βάμμα (Motherwort) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2036
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία leonurus cardiaca
Προέλευση Netherlands
Εταιρεία Nature & Body
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το βαμμα Λεόνουρου (Leonurus cardiaca) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο Λεόνουρος. O λεόνουρος χρησιμοποιείται στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία κυρίως για την αντιμετώπιση καρδιακών προβλημάτων καθώς και για την ομαλοποίηση της περιόδου. Ο λεόνουρος είναι ένα από τα σημαντικότερα βοτανα για την τόνωση της καρδιακής λειτουργίας. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της υπέρτασης και της ταχυκαρδίας. Υπεύθυνο για την αποτελεσματικότητα του είναι το αλκαλοειδές λεονουρίνη (leonurin), το οποίο διαστέλει τις αρτηρίες (κύριες και δευτερεύουσες) και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό.

Γενικότερα ο λεόνουρος είναι ένα καρδιοτονωτικό που μειώνει τη πιθανότητα δημιουργίας θρόμβων στο αίμα, μειώνει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια (με συστηματική χρήση) και το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περιπτώσεις που οι καρδιακές διαταραχές οφείλονται σε νευρική υπερένταση και μεγάλο άγχος. Ο λεόνουρος είναι επίσης πολύ αποτελεσματικός για την ομαλοποίηση της περιόδου (ειδικά σε περιπτώσεις που η ροή του αίματος είναι ανεπαρκής ή έχει καθυστερήσει η περίοδος) και την αντιμετώπιση της αμηνόρροιας και δυσμηνόρροιας. Το συστατικό που θεωρείται υπεύθυνο για την αποτελεσματικότητα του λεόνουρου στην ομαλοποίηση της περιόδου είναι το γλυκοζίδιο λεονουρινίνη (leonurinine). Αξίζει να σημειώσουμε, πως η Γερμανική επιτροπή Ε έχει εγκρίνει τη κατανάλωση του λεόνουρου για την αντιμετώπιση του υπερθυρεοειδισμού.

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice ).

Δείτε επίσης

Γέον-το αστικό Βάμμα (Wood Avens) 50ml Nature & Body Geum Urbanum
€ 8,90   € 6,90
Χρυσόβεργα - Σολιντάγκο Βάμμα (Goldenrod) 50ml Nature & Body Solidago virgaurea
€ 8,90
Ρίγανη Βάμμα (Oregano) 50ml Nature & Body Oreganum Officinale
€ 8,90
Βιβούρνο Βάμμα (Black Haw) 50ml Nature & Body Viburnum Prunifolium
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή