Σαπωνάρια-Σαπουνοχορτο Βάμμα (Soapwort) 50ml Nature & Body

€ 8,90 € 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2113
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία saponaria officinalis
Εταιρεία Nature & Body
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Σαπωνάριας (Saponaria officinalis) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο Σαπωνάρια. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, η Σαπωνάρια χρησιμοποιείται τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά για την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων. Σύμφωνα με τους βοτανοθεραπευτές, η Σαπωνάρια μπορεί να συνεισφέρει στη καταπολέμηση παθήσεων όπως είναι η ψωρίαση, τα εκζέματα και η ακμή. Η δράση της οφείλεται πιθανότατα στις σαπωνίνες που περιέχει και οι οποίες φέρεται να έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σε πολλά συγγράματα αναφέρεται πως η Σαπωνάρια αυξάνει την έκκριση της χολής - θεωρείται από πολλούς ένα από τα πιο αποτελεσματικά χολαγωγά (θεωρείται πως κάνει καλό στον ίκτερο). Επειδή είναι εφιδρωτικό, υποστηρίζεται πως "ρίχνει" τον πυρετό. Θα βρείτε τη Σαπωνάρια σε πολλά εξειδικευμένα σαμπουάν, καθώς θεωρείται πως μειώνει τη τριχόπτωση. Γενικά η Σαπωνάρια θεωρείται τονωτικό του οργανισμού.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice ).

Δείτε επίσης

Γλυκόριζα βάμμα (Liquorice) 50ml Nature & Body Glycyrhiza glabra
€ 11,90
Ρείκη Βάμμα (Heather) 50ml Nature & Body calluna vulgaris
€ 8,90
Ποτεντίλλη Βάμμα (Cinquefoil) 50ml Nature & Body potentilla recta
€ 11,90
Σεντέλα Βάμμα (Indian Pennywort) 50ml Nature & Body centella asiatica
€ 8,90
Λεόνουρος Βάμμα (Motherwort) 50ml Nature & Body leonurus cardiaca
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή