Τροπαίολο Βάμμα (Cress Indian) 50ml Nature & Body

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2122
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία tropaeοlum majus
Εταιρεία Nature & Body
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Τροπαίολου (Tropaeοlum majus) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο Τροπαίολο. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, το Τροπαίολο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα "φυσικά αντιβιοτικά". Σύμφωνα με τους Βοτανολόγους, όλα τα τμήματα του φυτού περιέχουν ουσίες (γλυκοσίδια) με αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιβιοτικές ιδιότητες. Για το λόγο αυτό, το Τροπαίολο χρησιμοποιείται κυρίως σε περιπτώσεις μολύνσεων και λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, καθώς και στις περιπτώσεις δερματολογικών διαταραχών. Στη περίπτωση των δύο αυτών "διαταραχών", το Τροπαίολο φέρεται να συνδράμει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων - "καθαρίζοντας" το ουροποιητικό σύστημα και καταπολεμώντας τις μολύνσεις της επιδερμίδας. Σύμφωνα με πολλούς βοτανοθεραπευτές, το μεγάλο πλεονέκτημα των "φυτικών αντιβιοτικών" είναι πως συνήθως δεν προκαλούν αλλεργίες και πως δεν καταστρέφουν την εντερική πανίδα. Σύμφωνα με τους βοτανοθεραπευτές, το Τροπαίολο είναι αποτελεσματικό σε μία ακόμη σειρά διαταραχών, όπως είναι οι λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων, η βρογχίτιδα και η τριχόπτωση. Γενικά, το Τροπαίολο φέρεται να έχει έντονη αντιβιοτική δράση και να επιδρά θετικά στην αύξηση του αριθμού των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα. Με το τρόπο αυτό ενισχύει τους μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού και συμβάλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλούνται από μολύνσεις.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice ).

Δείτε επίσης

Αστράγαλος Βάμμα (Astragalus) 50ml Nature & Body Astragalus Membranaceus
€ 11,90
Επιλόβιο Βάμμα (WillowHerb) 50ml Nature & Body epilobium ciliatum
€ 11,90
Σύμφυτο Βάμμα (Comfrey) 50ml Nature & Body symphytum officinale
€ 11,90
Τριβόλι Βάμμα (Goat Head) 50ml Nature & Body Tribulus Terrestris
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή