Φραγκάρια Βάμμα (Strawberry) 50ml Nature & Body

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2130
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία Fragaria vesca
Εταιρεία Nature & Body
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Φραγκάριας (Fragaria vesca) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο Φραγκάρια. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, η Φραγκάρια χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών και ως διουρητικό. Η φραγκάρια θεωρείται πως έχει στυπτικές ιδιότητες και για το λόγο αυτό είναι κατάλληλη για την αντιμετώπιση της διάρροιας (ακόμη και σε χρόνιες περιπτώσεις), της δυσεντερίας, της εντεροκολίτιδας και των αιμορραγιών του γαστρεντερικού συστήματος. Τόσο τα φύλλα όσο και η ρίζα της Φραγκάριας θεωρείται πως είναι διουρητικά και για το λόγο αυτό προτείνονται από βοτανοθεραπευτές για τον καθαρισμό του ουροποιητικού συστήματος και την καταπολέμηση φλεγμονών, της κυστίτιδας και της αιματουρίας. Θεωρείται πως δρα ευεργετικά στα αρθριτικά και τους ρευματισμούς.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice).

Δείτε επίσης

Βιόλα -Πανσές Βάμμα (Heart's Ease) 50ml Nature & Body Viola Tricolor
€ 8,90
Αρκτοστάφυλος Βάμμα (Bearberry) 50ml Nature & Body Arctostaphylos Uva-Ursi
€ 8,90
Εκουιζέτο Βάμμα (Horsetail) 50ml Nature & Body equisetum arvense
€ 11,90
Λυγαριά Βάμμα (Vitex) 50ml Nature & Body agnus castus
€ 11,90
Αγριμόνιο Βάμμα (Agrimony) 50ml Nature & Body A grimonia eupatoria
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή