Πρόπολη Βάμμα (Propolis) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2244
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Ονομασία Propolis Tincture
Βάρος 50 ml
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901487
Προέλευση United Kingdom
Το βάμμα Πρόπολης προέρχεται από την εμβάπτιση της καθαρής προπολης σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά της πρόπολης διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα.

Το Βαμμα Πρόπολης (Propolis Tincture) προέρχεται από την επεξεργασία της Πρόπολης, της ρητινώδους ουσίας με την οποία οι μέλισσες στεγανοποιούν, θωρακίζουν και απολυμαίνουν το εσωτερικό της κυψέλης. Πρόκειται για μία ουσία που περιέχει αναρίθμητα συστατικά αλλά κυρίως αποτελείται από ρητίνες, κερί, αιθέρια έλαια, και γύρη. Είναι γνωστό πως η Πρόπολη διαθέτει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, αντιβιοτικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Για το λόγο αυτό στη παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Η πρόπολη συχνά αναφέρεται και ως "αντιβιοτικό της φύσης".

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει εκατοντάδες μελέτες για τα αποτελέσματα της Προπολης πάνω στον ανθρώπινο οργανισμό. Υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες η κατανάλωση και η τοπική χρήση Πρόπολης μπορεί να επιδράσει θετικά σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό παθήσεων. Φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις περιπτώσεις των παθήσεων της στοματικής κοιλότητας (ουλίτιδα, στοματίτιδα κ.ο.κ.), των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, των ελκών του στομάχου, της γρίπης και των κρυολογημάτων, της ωτίτιδας και γενικότερα των μυκητιάσεων και των ιώσεων.

Γενικά η Πρόπολη θεωρείται από πολλούς, ως μία πραγματικά "θαυματουργή" ουσία η οποία συμβάλει στη "θωράκιση" του οργανισμού.

Το βάμμα Πρόπολης είναι πολύ δραστικό και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνεται σύμφωνα με τις οδηγίες. Η συνηθισμένη δοσολογία πρόληψης είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Το βάμμα Προπολης παρασκευάζεται στην Αγγλία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με αποκλειστική χρήση αγνών και ελεγμένων πρώτων υλών.

Δείτε επίσης

Σεντέλα Βάμμα (Indian Pennywort) 50ml Nature & Body centella asiatica
€ 8,90
Γλήχωμα Βάμμα (Ground Ivy) 50ml Nature & Body glechoma hederacea
€ 11,90
Βρώμη Βάμμα (Oat) 50ml Nature & Body avena sativa
€ 8,90
Σύμφυτο Βάμμα (Comfrey) 50ml Nature & Body symphytum officinale
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή