Γλήχωμα Βάμμα (Ground Ivy) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2365
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία glechoma hederacea
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση United Kingdom
Το Γλήχωμα (Glechoma hederacea) είναι ένα αρωματικό, πολυετές, αειθαλές αναρριχητικό φυτό της οικογένειας Lamiaceae. Διακρίνεται από τα χαρακτηριστικά μπλε-μωβ άνθη σε σχήμα χωνιού και αναδύει ένα διακριτικό άρωμα μέντας. Κατάγεται από την Ευρώπη και τη δυτική Ασία και ευδοκιμεί κυρίως στις παρυφές των δασών.

Η χρήση του γληχώματος στην παραδοσιακή ιατρική της Ευρώπης έχει μία ιστορία χιλιάδων ετών. Ο αρχαίος Έλληνας γιατρός Γαληνός σύστηνε το φυτό αυτό για τη θεραπεία εξωτερικών φλεγμονών. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, χρησιμοποιήθηκε ευρέως ως αντιβηχικό και αντιπυρετικό φάρμακο. Ο John Gerard, Άγγλος βοτανολόγος του 16ου αιώνα, είχε επισημάνει τις πολλαπλές θεραπευτικές του ιδιότητες ως απόχρεμπτικό, στυπτικό, διουρητικό, τονωτικό, και ήπιο διεγερτικό.

Η αντιφλεγμονώδης, απόσυμφορητική και διουρητική του δράση επιβεβαιώνεται από τη σύγχρονη ιατρική έρευνα. Τα βασικά στοιχεία του φυτού, οι τανίνες, τα φλαβονοειδή, η ρητίνη, οι σαπωνίνες, τα πτητικά έλαια κ.α φαίνεται ότι βοηθούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων των βλεννογόνων του αυτιού, της μύτης και του λαιμού, μειώνοντας τις υπερβολικές εκκρίσεις τους, όπως συμβαίνει στα κρυολογήματα, τη βρογχίτιδα, την πνευμονία, και το βήχα και τον πονόλαιμο. Οι ουσίες του φυτού δρουν απόσυμφορητικά και θεραπεύουν χρόνιες καταστάσεις όπως η ιγμορίτιδα και οι εμβοές (θόρυβος, βουητό στα αυτιά). Η καθαρτική δράση του φυτού στον οργανισμό βοηθά στη βελτίωση ενός ευρέος φάσματος ιατρικών καταστάσεων που σχετίζονται με το ήπαρ, τη χολή, τα νεφρά, το στομάχι, τα έντερα και την ουροδόχο κύστη (ουρολοιμώξεις, πέτρες στα νεφρά, διάρροιες κ.α)

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απόρροφώνται πολύ πιο απότελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτάνων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Δείτε επίσης

Τριβόλι Βάμμα (Goat Head) 50ml Nature & Body Tribulus Terrestris
€ 11,90
Αγριοκαστανιά Βάμμα (Horse Chestnut) 50ml Nature & Body Aesculus Hippocastanum
€ 11,90
Ρίγανη Βάμμα (Oregano) 50ml Nature & Body Oreganum Officinale
€ 8,90
Δεντρολιβανο Βάμμα (Rosemary) 50ml Nature & Body rosmarinus officinalis
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή