Μέντα Βάμμα (Peppermint) 50ml Nature & Body

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2452
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία Mentha Piperita
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση United Kingdom
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Μέντας (Mentha Piperita) προέρχεται από την επεξεργασία των φύλλων του γνωστού μας φυτού. Η μέντα έχει πολύχρονη ιστορία ως θεραπευτικό φυτό. Το όνομα της άλλωστε προέρχεται από την Ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από τη νύμφη Μίνθη, την οποία ο Άδης μεταμόρφωσε στο αρωματικό φυτό "κηπαία Μίνθιη". Οι αρχαίοι Έλληνες τη χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική, την οινοποιία και στη φαρμακοποιία. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Μέντα χρησιμοποιείται κυριώς για την αντιμετώπιση των στομαχικών διαταραχών, ως ήπιο αναλγητικό καθώς και για την ανάταση και τόνωση του οργανισμού. Το έλαιο της μέντας περιέχει τις ενεργές ουσίες Menthol (7-48%), menthone (20-46%), menthyl acetate (3-10%) και menthofuran (1-17%).

Σύμφωνα με την επιτροπή Ε και την ESCOP, η Μέντα θεωρείται πως επιδρά θετικά σε διάφορους τύπους στομαχικών διαταραχών όπως είναι η γαστρίτιδα, η εντερίτιδα και οι φλεγμονές το πεπτικού. Θεωρείται κατάλληλη για περιπτώσεις δυσπεψίας, για το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, το "φούσκωμα", το μετεωρισμό, τους κολικούς, καθώς και για στομαχικές κράμπες ή σπασμούς (σπασμολυτική δράση). Η θετική επίδραση της μέντας στο γαστρεντερικό σύστημα την καθιστά σημαντικό συστατικό στη καταπολέμηση της ναυτίας και της τάσης για εμετό.

Ως ενισχυτικό του οργανισμού, η Μέντα θεωρείται πως βελτιώνει τη πνευματική διαύγεια και αυξάνει γενικότερα τα επίπεδα "ενέργειας" του οργανισμού. Θεωρείται πως αντιμετωπίζει τους πονοκεφάλους, "καθαρίζει" τη σκέψη και συμβάλει στη δυνατότητα συγκέντρωσης. Για το λόγο αυτό άλλωστε, προτείνεται από πολλούς βοτανοθεραπευτές ως βότανο κατάλληλο για φοιτητές και για όλους όσους έχουν έντονη πνευματική εργασία. Στα πλαίσια της σωματικής "ανάτασης", η Μέντα θεωρείται πως έχει αφροδισιακές ιδιότητες.

Πέρα από τις παραπάνω ιδιότητες της, η Μέντα έχει ήπια αναλγητική δράση και υπέροχο άρωμα.

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Το βάμμα Μέντας παρασκευάζεται στην Αγγλία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με αποκλειστική χρήση οργανικών (organic) πρώτων υλών.

Δείτε επίσης

Δίκταμο Βάμμα (Dittany) 50ml Nature & Body origanum dictamnus
€ 11,90
Δεντρολιβανο Βάμμα (Rosemary) 50ml Nature & Body rosmarinus officinalis
€ 11,90
Μελιλωτός Βάμμα (Melilot) 50ml Nature & Body Melilotus Officinalis
€ 8,90
Ελιά Βάμμα (Olive) 50ml Nature & Body olea europaea
€ 8,90
Τροπαίολο Βάμμα (Cress Indian) 50ml Nature & Body tropaeοlum majus
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή