Δίκταμο Βάμμα (Dittany) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2454
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία origanum dictamnus
Εταιρεία Nature & Body
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το βαμμα Δίκταμου (Origanum dictamnus) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο Δικταμο. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η κύρια χρήση του από τους θεραπευτές είναι να καταπραΰνει τους πόνους του στομάχου και της κοιλιάς. Το δίκταμο περιέχει μεγάλο πλήθος και ποικιλία χημικών συστατικών, στα οποία αποδίδονται οι διάφορες αρωματικές και θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού. Το φυτό περιέχει αιθέριο έλαιο με κύρια συστατικά τη θυμόλη, καρβακρόλη και καμφορά, ουσίες που προσδίδουν στο φυτό τις θεραπευτικές του ιδιότητες, καθώς επίσης και πουλεγόνη, ουσία που του δίνει τις αρωματικές του ιδιότητες .Χρήσιμα μέρη του φυτού, για φαρμακευτικούς σκοπούς, είναι τα αέρια μέρη και μετά την χρήση του πρέπει να φυλάσσεται σε σφραγισμένο γυάλινο δοχείο.

Το δίκταμο δρα ως αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό ενώ έχει διαπιστωθεί ότι έχει αντιμικροβιακή δράση. Το δίκταμο εμφανίζει επουλωτικές και στυπτικές ιδιότητες και για το λόγο αυτό θεωρείται φάρμακο για το στομάχι (στομαχόχορτο) και τα αποστήματα. Συστήνεται σε διαταραχές του στομάχου, κολικούς και φλεγμονές του γαστρεντερικού συστήματος. Συστήνεται επίσης σε νευρικές διαταραχές, πονοκεφάλους και άλλα νοσήματα του νευρικού συστήματος, εξαιτίας των καταπραϋντικών ιδιοτήτων που εμφανίζει. Για τις αντισηπτικές του ιδιότητες χρησιμοποιείται σε γρίπη και κρυολογήματα ενώ χρησιμοποιείται επίσης ως αιμοστατικό (σταματόχορτο)και ενάντια στην κακοσμία του στόματος (στοματόχορτο).

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice ).

Δείτε επίσης

Ουνκάρια Βάμμα (Cat’s Claw ) 50ml Nature & Body uncaria tomentosa
€ 8,90
Πασιφλώρα Βάμμα (Passion) 50ml Nature & Body passiflora incarnata
€ 11,90
Μαρούβιο Βάμμα (White Horehound) 50ml Nature & Body Marrubium Album
€ 8,90
Σκροφουλάρια Βάμμα (Figwort) 50ml Nature & Body scrophularia nodosa
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή