Βιβούρνο Βάμμα (Black Haw) 50ml Nature & Body

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2459
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία Viburnum Prunifolium
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση United Kingdom
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Βιβούρνου (Viburnum Prunifolium) προέρχεται την επεξεργασία του ομώνυμου φυτού το οποίο ευδοκιμεί κατά κύριο λόγο στη Βόρεια Αμερική. Έχει τις ίδιες ιδιότητες με το βότανο Βιβούρνο.

Στη σύγχρονη Βοτανοθεραπεία χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση των πόνων της περιόδου (κράμπες) καθώς και της εμμηνόπαυσης. Η σκοπολετίνη (scopoletin) ένα από τα ενεργά συστατικά του βιβούρνου παρουσιάζεται να δρα ως χαλαρωτικό της μήτρας. Ταυτόχρονα η ενεργή ουσία Salicin μοιάζει πολύ στη χημική της σύνθεση στην ασπιρίνη - μέσα στον οργανισμό μετατρέπεται σε σαλικυλικό οξύ. Ο συνδυασμός των παραπάνω σύμφωνα με τους θεραπευτές καθιστούν το Βιβούρνο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των σπασμών και πόνων της περιόδου.

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Το βάμμα Βιβούρνου παρασκευάζεται στην Αγγλία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με αποκλειστική χρήση οργανικών (organic) πρώτων υλών.

Δείτε επίσης

Πρόπολη Βάμμα 30% 30ml Άξιον Εστί
€ 11,90
Ινδικό Τζίνσενγκ Βάμμα (Indian Ginseng) 50ml Nature & Body Withania Somnifera
€ 14,90
Ουνκάρια Βάμμα (Cat’s Claw ) 50ml Nature & Body uncaria tomentosa
€ 8,90
Λάμιο Βάμμα (Deadnettle) 50ml Nature & Body lamium album
€ 8,90   € 6,90
Μαρούβιο Βάμμα (White Horehound) 50ml Nature & Body Marrubium Album
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή