Σύμφυτο Βάμμα (Comfrey) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2463
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία symphytum officinale
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση Netherlands
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βάμμα. Τα βάμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Σύμφυτο (Symphytum officinale) είναι ένας πολυετής θάμνος, εγγενής στην Ευρώπη και τις εύκρατες περιοχές της Ασίας. Φύεται κυρίως σε υγρά εδάφη και φτάνει συνήθως το ένα μέτρο ύψος. Διαθέτει ένα παχύ, τριχωτό μίσχο, επιμήκη φύλλα, μωβ ή υπόλευκα άνθη και σαρκώδη, μαύρη ρίζα γεμάτη χυμό. Έχει ισχυρή θεραπευτική δράση όταν εφαρμόζεται σε μώλωπες, διαστρέμματα και κατάγματα.

Το Σύμφυτο είναι ένα φυτό γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Ο αρχαίος Έλληνας γιατρός και βοτανολόγος Διοσκουρίδης, στα γραπτά του, αναφέρεται στη χρήση του φυτού για την αντιμετώπιση των τραυματισμών του στρατεύματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η επίσημη λατινική ονομασία του φυτού "Symphytum" προέρχεται από την ελληνική λέξη συμφύω. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα στην Ευρώπη, το φυτικό αυτό φάρμακο ήταν ίσως ο μόνος γνωστός τρόπος για τη θεραπεία καταγμάτων, διαστρεμμάτων κ.α. Οι Καθολικοί μοναχοί το καλλιεργούσαν στους κήπους των μοναστηριών.

Το Σύμφυτο εφαρμόζεται στο δέρμα για τον περιορισμό των φλεγμονών από διαστρέμματα και σπασμένα κόκαλα. Τα φύλλα και οι ρίζες του περιέχουν αλλαντοΐνη, τανίνες, ροζμαρινικό οξύ και άλλες ουσίες που βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων. Συνίσταται για μώλωπες, διαστρέμματα, κατάγματα, και οστεοαρθρίτιδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Το βότανο αυτό περιέχει επικίνδυνες ουσίες, τα αλκαλοειδή πυρρολιζιδινικά, τα οποία είναι πολύ τοξικά για το συκώτι. Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν επιτρέπει την δια του στόματος κατανάλωσή του. Επίσης, οι αλοιφές που περιέχουν Comfrey δεν πρέπει να εφαρμόζονται σε σημεία του δέρματος που είναι ανοιχτά και υπάρχουν πληγές και η χρήση τους δεν πρέπει να παρατείνεται για περισσότερο από ένα μήνα. Απαγορεύεται η χρήση του Σύμφυτου σε παιδιά, ηλικιωμένους και γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή θηλασμού. Μην το χρησιμοποιείτε επίσης εάν έχετε νόσο του ήπατος, αλκοολισμό, καρκίνο ή άλλες σοβαρές ασθένειες. Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Δείτε επίσης

Γάλλιο Βάμμα (Cleavers) 50ml Nature & Body Galium Aparine
€ 11,90
Μποράγκο Βάμμα (Borage) 50ml Nature & Body borago officinalis
€ 8,90
Δεντρολιβανο Βάμμα (Rosemary) 50ml Nature & Body rosmarinus officinalis
€ 11,90
Βαλεριάνα Βάμμα (Valerian) 50ml Nature & Body valeriana officinalis
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή