Ίνουλα Βάμμα (Elecampane) 50ml Nature & Body

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2466
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία inula helenium
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση United Kingdom
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Ίνουλας (Inula helenium) προέρχεται την επεξεργασία της ρίζας του ομώνυμου φυτού το οποίο είναι γνωστό και με τις ονομασίες Κόνυζα, Ακόνιζα, Ψιλόχορτο, Ψιλίστρα ή Ώμονο. Έχει τις ίδιες ιδιότητες με το βότανο Ίνουλα.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Ίνουλα χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση διαταραχών του αναπνευστικού συστήματος καθώς και ως τονωτικό της πέψης. Στη πρώτη περίπτωση, η Ίνουλα χρησιμοποιείται από τους βοτανοθεραπευτές κατά της χρόνιας βρογχίτιδας, του άσθματος, του επίμονου βήχα και γενικότερα όλων των λοιμώξεων του αναπνευστικού. Τα δραστικά στοιχεία ελενίνη και αλαντολακτόνη που περιέχει το βότανο αποτελούν ισχυρά αντισηπτικά και βακτηριοκτόνα. Η δράση της Ίνουλας στους πνεύμονες είναι θερμαντική και αποχρεμπτική. Επίσης τα πτητικά έλαια (περίπου 4%) που περιέχει το βότανο βοηθούν στην αποβολή συγκεντρωμένου φλέγματος από το αναπνευστικό. Στη δεύτερη περίπτωση η Ίνουλα χρησιμοποιείται από τους βοτανοθεραπευτές για την βελτίωση της πέψης. Το δραστικό συστατικό ινουλίνη (μέχρι 44%) βελτιώνει την απορρόφηση ασβεστίου και μαγνήσιου από τον οργανισμό ενώ ταυτόχρονα ευνοεί την ανάπτυξη απαραίτητων βακτηριδίων του πεπτικού συστήματος. Η ινουλίνη είναι φυτική ίνα και κατατάσσεται από πολλούς ειδικούς στα προβιοτικά. Εκτός των άλλων, η Ίνουλα περιέχει ισοαλαντολακτόνη, αζουλίνη, στερόλες, ρητίνη και πηκτίνη.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Το βάμμα Ίνουλας παρασκευάζεται στην Αγγλία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με αποκλειστική χρήση οργανικών (organic) πρώτων υλών.

Δείτε επίσης

Ευφραζία Βάμμα (Eyebright) 50ml Nature & Body Euphrasia Officinalis
€ 11,90
Ρείκη Βάμμα (Heather) 50ml Nature & Body calluna vulgaris
€ 8,90
Βιβούρνο Βάμμα (Black Haw) 50ml Nature & Body Viburnum Prunifolium
€ 8,90
Γέον-το αστικό Βάμμα (Wood Avens) 50ml Nature & Body Geum Urbanum
€ 8,90   € 6,90
Επιστροφή στην κορυφή