Φουμάρια Βάμμα (Fumitory) 50ml Nature & Body

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2468
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία fumaria officinalis
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση United Kingdom
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Φουμάριας (Fumaria officinalis) προέρχεται την επεξεργασία του ομώνυμου φυτού το οποίο είναι γνωστό και ως Καπνόχορτο. Έχει τις ίδιες ιδιότητες με το βότανο Φουμάρια.

Η φουμάρια περιέχει επτά αλκαλοειδή (μεταξύ των οποίων φουμαρίνη και προτοπίνη), φουμαρικό οξύ, τανικό οξύ, κάλιο, μηλικό ασβέστιο, αμινοξέα και ρητίνη. Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούνται τα αέρια μέρη του φυτού. Το βότανο δρα ως διουρητικό, υπακτικό και εξομαλυντικό. Μπορεί να δράσει και ως ήπιο πικρό υπνωτικό ή τονωτικό, το οποίο δρα στους εσωτερικούς λείους μυς, αυξάνοντας την περισταλτικότητα των εντέρων, τη διούρηση και την έκκριση της χολής, δρώντας παράλληλα ως αντιφλεγμονώδες και ελαφρύ ηρεμιστικό.

Το Καπνόχορτο έχει μεγάλη ιστορία στη θεραπεία δερματικών προβλημάτων, όπως το έκζεμα και η ακμή. Η δράση του μάλλον οφείλεται σε γενικό καθαρισμό του οργανισμού και γίνεται δια μέσου των νεφρών και του ήπατος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για πλύσεις ματιών στην επιπεφυκίτιδα. Σε φλεγμονές των γυναικείων οργάνων λαμβάνεται εσωτερικά και γίνονται πλύσεις με το έγχυμα του φυτού. Συνδυάζεται καλά με το Άρκτιο και το Γάλιο.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Το βάμμα Φουμάριας παρασκευάζεται στην Αγγλία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με αποκλειστική χρήση οργανικών (organic) πρώτων υλών.

Δείτε επίσης

Τριγωνέλλα Βάμμα (Fenugreek) 50ml Nature & Body trigonella foenum- graecum
€ 11,90
Γλυκόριζα βάμμα (Liquorice) 50ml Nature & Body Glycyrhiza glabra
€ 11,90
Τσουκνίδα Βάμμα (Nettle) 50ml Nature & Body urtica dioica
€ 11,90
Κανέλα Βάμμα (Cinnamon) 50ml Nature & Body cinnamomum zeylanicum
€ 8,90
Βαλεριάνα Βάμμα (Valerian) 50ml Nature & Body valeriana officinalis
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή