Κράταιγος Βάμμα (Hawthorn) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2473
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία Crataegus Oxyacantha
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901456
Προέλευση United Kingdom
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Κράταιγου (Crataegus Oxyacantha) προέρχεται την επεξεργασία του ομώνυμου φυτού το οποίο ευδοκιμεί στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Έχει τις ίδιες ιδιότητες με το βότανο Κράταιγος.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία τα αποξηραμένα φύλλα και άνθη του Κράταιγου (πάντα σε συνδυασμό) χρησιμοποιούνται κυρίως για την αντιμετώπιση προβλημάτων της καρδιάς και του κυκλοφορικού. Αν και πρώτος παρατήρησε την χρησιμότητα του Κράταιγου στην αντιμετώπιση καρδιακών παθήσεων ο Διοσκουρίδης, πάρα πολλές κλινικές έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνουν τις ιδιότητες του βοτάνου. Η κατανάλωση του Κράταιγου διευρύνει τόσο τη στεφανιαία όσο και τις περιφερειακές αρτηρίες με αποτέλεσμα να βελτιώνεται σημαντικά η κυκλοφορία του αίματος προς τη καρδιά. Ταυτόχρονα, οι προκυανιδίνες (Procyanidins, κυρίως catechin και epicatechin) που περιέχουν τα φύλλα του Κράταιγου επιβραδύνουν τον καρδιακό παλμό. Από κλινικές ερευνητικές μελέτες προκύπτει πως ασθενείς στο δεύτερο στάδιο καρδιακής ανεπάρκειας (NYHA stage II) που τους χορηγήθηκε έκχυμα φύλλων και ανθών Κραταιγού, παρατήρησαν σημαντική μείωση ταχυπαλμίας, κόπωσης και δύσπνοιας. Ο Κραταιγός θεωρείται γενικά πολύτιμος στην ελάττωση της υψηλής πίεσης, στη θεραπεία της στηθάγχης και της καρδιακής αρρυθμίας, των αρτηριακών σπασμών (ασθένεια του Reynaud) καθώς και στην αντιμετώπιση παθήσεων στις καρδιακές βαλβίδες.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Το βάμμα Κράταιγου παρασκευάζεται στην Αγγλία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με αποκλειστική χρήση οργανικών (organic) πρώτων υλών.

Δείτε επίσης

Ιτιά Βάμμα (Willow) 50ml Nature & Body salix alba
€ 14,90
Μέντα Βάμμα (Peppermint) 50ml Nature & Body Mentha Piperita
€ 8,90
Άρνικα Βάμμα (Arnica) 50ml Nature & Body arnica montana
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή