Ελιά Βάμμα (Olive) 50ml Nature & Body

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2477
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία olea europaea
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση United Kingdom
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Ελιάς (Olea europaea) προέρχεται από την επεξεργασία των φύλλων του γνωστού μας δέντρου. Γνωστή από την αρχαιότητα, η ελιά είναι "διάσημη" για τον εξαίσιο καρπό και το λάδι της, αλλά πολύ λιγότερο για τις θαυμαστές ιδιότητες του εκχυλίσματος των φύλλων της. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία το βάμμα φύλλων ελιάς χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση της χρόνιας κόπωσης και για την αναζωογόνηση του ανθρώπινου οργανισμού.

Τα φύλλα και ο κορμός της ελιάς (πολύ λιγότερο ο καρπός), παρουσιάζουν πολύ μεγάλη συγκέντρωση αντιοξειδοτικών συστατικών (12 στο σύνολο), μερικά από τα οποία συγκαταλέγονται ανάμεσα στα ισχυρότερα που υπάρχουν στη φύση (Hydroxytyrosol, Tyrosol). Σύμφωνα με αρκετούς επιστήμονες, η παρουσία των συστατικών αυτών είναι εκείνη που επιτρέπει σην ελιά να φτάσει σε ηλικία μέχρι και 2.000 ετών. Θεωρείται λοιπόν πως το εκχύλισμα φύλλων ελιάς καταπολεμά κάποιες τοξίνες (micro toxins) οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη χρόνια κόπωση, την ατονία και τη σωματική αδυναμία. Το εκχύλισμα φύλλων ελιάς θεωρείται πως έχει αντιβιοτικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Γενικότερα ενισχύει τον οργανισμό, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πέρα όσων αναφέρονται παραπάνω, το βάμμα Ελιάς θεωρείται πως είναι επωφελές για τη καρδιακή λειτουργία καθώς η ουσία oleuropein που περιέχει συμπεριφέρεται όπως και η ουσία resveratrol που εντοπίζεται στο κόκκινο κρασί. Θεωρείται κατάλληλο για την ενίσχυση του οργανισμού έναντι της γρίπης, της πνευμονίας, της δυσεντερίας και των φλεγμονών σε αυτιά και δόντια.

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Το βάμμα Ελιάς παρασκευάζεται στην Αγγλία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με αποκλειστική χρήση οργανικών (organic) πρώτων υλών.

Δείτε επίσης

Γάλλιο Βάμμα (Cleavers) 50ml Nature & Body Galium Aparine
€ 11,90
Λεβάντα Βάμμα (Lavender) 50ml Nature & Body Lavandula angustifolia
€ 8,90
Πρόπολη Βάμμα 30% 30ml Άξιον Εστί
€ 11,90
Γανόδερμα Βάμμα (Red Reishi) 50ml Nature & Body Ganoderma lucidum
€ 14,90
Γέον-το αστικό Βάμμα (Wood Avens) 50ml Nature & Body Geum Urbanum
€ 8,90   € 6,90
Επιστροφή στην κορυφή