Σερενόα-Παλμετο Βάμμα (Saw Palmetto) 50ml Nature & Body

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2480
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία serenoa repens
Προέλευση Netherlands
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901432
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βάμμα. Τα βάμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Σερενόα βάμμα είναι το αλκοολικό εκχύλισμα που προέρχεται από τα μούρα του Serenoa repens. Το Serenoa repens είναι ένα φυτό εγγενές στη νοτιοανατολική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών. Το εκχύλισμά του είναι πλούσιο σε φυτοστερόλες, λιπαρά οξέα και άλλα πολύτιμα συστατικά. Έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως τις τελευταίες δεκαετίες, για τη θεραπεία προβλημάτων υγείας του ουροποιητικού, του αναπνευστικού, της μήτρας, καθώς και για την τόνωση του μυικού συστήματος, του μεταβολισμού και της σεξουαλικότητας.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης αυτού του εκχυλίσματος είναι η πρόληψη της διόγκωσης του προστάτη στους άνδρες, γνωστή και ως καλοήθης υπερπλασία του προστάτη. Το σημαντικότερο από τα συμπτώματα της υπερπλασίας που ανακουφίζεται με τη χρήση του εκχυλίσματος είναι η συχνή, επιτακτική και νυχτερινή ενούρηση. Όταν καταναλώνεται σε τακτική βάση, προστατεύει την υγεία ολόκληρου του ουροποιητικού συστήματος. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και προλαμβάνει τις λοιμώξεις καθώς αυξάνει τη ροή των ούρων με αποτέλεσμα τον περιορισμό της πιθανότητας φλεγμονής στον προστάτη και την ουροδόχο κύστη. Στις γυναίκες, επιστημονικές μελέτες απέδειξαν ότι το εκχύλισμα αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου από παθήσεις της μήτρας και των ωοθηκών.

Το βάμμα Saw Palmetto βοηθά στην ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος. Τα λιπαρά οξέα του εκχυλίσματος αποτελούν δομικά στοιχεία απαραίτητα για την ανάπτυξη και ενίσχυση του μυϊκού ιστού. Επιπλέον, το Σερενόα επηρεάζει την έκκριση ορμονών όπως η προγεστερόνη, τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη. Εκτός από την αναστολή της δρασης του υποδοχέα των οιστρογόνων, αυξάνει το επίπεδο της τεστοστερόνης, η οποία είναι γνωστό οτι σχετίζεται με την ανάπτυξη του μυικού συστήματος. Επιπλέον, βοηθά στην εξισορρόπηση των ορμονών σε γυναίκες και άνδρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τόνωση του μεταβολικού ρυθμού, του μυικού συστήματος και της σεξουαλικότητας.

Το Saw Palmetto είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, όπως είναι η συμφόρηση στο στήθος, η υπερέκκριση βλέννας, που οδηγεί στην απόφραξη των αεραγωγών και στην αναπνευστική ανεπάρκεια, ο βήχας και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος, του άσθματος και της βρογχίτιδας.

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτάνων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Δείτε επίσης

Αρπαγόφυτο Βάμμα (Devil's Claw) 50ml Nature & Body Harpagophytum Procumbens
€ 14,90
Σκόρδο Βάμμα (Garlic) 50ml Nature & Body Allium sativum
€ 11,90
Αμαμελίδα Βάμμα (Witchazel) 50ml Nature & Body Hamamelis virginiana
€ 11,90
Μελιλωτός Βάμμα (Melilot) 50ml Nature & Body Melilotus Officinalis
€ 8,90
Λουίζα Βάμμα (Lemon Verbena) 50ml Nature & Body aloysia citrodora
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή