Ύσσωπος Βάμμα (Hyssop) 50ml Nature & Body

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 3007
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία Hyssopus officinalis
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση United Kingdom
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Ο Ύσσωπος (Hyssopus Officinalis) είναι βότανο γνωστό από την αρχαιότητα. Ο Ιπποκράτης το χρησιμοποιούσε για την πλευρίτιδα και ο Διοσκουρίδης το συνιστούσε για το άσθμα και τον καταρράκτη σε συνδυασμό με τον απήγανο. To όνομα του προέρχεται από το εβραϊκό Εsob και αναφέρεται συχνά στη Βίβλο.

Ο Υσσωπος περιέχει έως 2% πτητικό έλαιο(κυρίως πινοκαμφόνη) , φλαβονοειδή, ένα γλυκοζίδιο ( υσωπίνη), διοσμίνη, ολεονολικό οξύ και τανίνη έως 8%. Δρα ως αντισπασμωδικό, αποχρεμπτικό, εφιδρωτικό, ηρεμιστικό και άφυσο. Ο Ύσσωπος έχει ένα ενδιαφέρον φάσμα εφαρμογών οι περισσότερες από τις οποίες οφείλονται στην αντισπασμωδική δράση της πικρής ουσίας που περιέχει (μαρουβίνη). Το χρησιμοποιούμε για τον βήχα, τη βρογχίτιδα και τη χρόνια καταρροή. Οι εφιδρωτικές ιδιότητες που έχει το κάνουν ωφέλιμο για το κοινό κρυολόγημα. Μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως νευροτονωτικό σε καταστάσεις ανησυχίας, υστερίας και μικρής επιληψίας.

Συνδυάζεται για τον βήχα και τη βρογχίτιδα με το Λευκό Μαρούβιο και το Τουσίλαγκο. Για το κοινό κρυολόγημα μπορούμε να το συνδυάσουμε με το Αγριμόνιο, τα άνθη Ζαμπούκου και τη Μέντα. Συνδυάζεται επίσης καλά με το Θυμάρι και τον Ευκάλυπτο.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Δείτε επίσης

Επιστροφή στην κορυφή