Πρόπολη Βάμμα 30% 30ml Άξιον Εστί

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6693
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 30 ml
Προέλευση Hellas
Εταιρεία Άξιον Εστί
Barcode 5213007981004
Φυσική Πρόπολη 30% εμβαπτισμένη σε Αλκοολούχο διάλυμα 80%Vol.
«Ασφάλεια εστί το προνοείν και προλαμβάνειν. Το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν».
Το Βάμμα Πρόπολης της Οικοτεχνικής Μελισσοκομικής Μονάδας Αργολίδος, είναι ένα άριστο, φυσικό προϊόν, ιδανικό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη θωράκισή του οργανισμού απέναντι σε ιούς, βακτήρια, μύκητες και μικρόβια.
Οι σημαντικότατες βιολογικές και φαρμακολογικές ιδιότητες της πρόπολης είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνο στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, αλλά και στο ευρύ κοινό.

Βάση της ισχυρής αντιβακτηριακής και μυκητοκτόνας δράσης της πρόπολης αποτελεί η υψηλή περιεκτικότητά της σε φλαβονοειδή και σε αρωματικά συστατικά, καθώς οι ουσίες αυτές μπορούν και επιδρούν στα παθογόνα βακτήρια και τους τοξικούς μύκητες, χωρίς να είναι επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό. Στα φλαβονοειδή και στα άλλα φαινολικά συστατικά της σύστασής της, αποδίδονται και οι προστατευτικές της ιδιότητες έναντι της πρόκλησης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Περαιτέρω, χάρη στα αιθέρια έλαια που περιέχει, εμφανίζει χαρακτηριστικά τοπικού αναισθητικού, εξαιρετικού επουλωτικού των πληγών και ισχυρού αναπλαστικού των ιστών (για εγκαύματα δευτέρου βαθμού, εκζέματα κτλ.). ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και στην διατήρηση της υγιεινής της στοματικής κοιλότητας μέσω της καταπολέμησης των διαφόρων λοιμώξεων, αλλά και της αντιμετώπισης της κακοσμίας του στόματος..Παράλληλα λόγω της ισχυρής αντι-ιικής της δράσης βοηθά στη θεραπεία της γρίπης, των κρυολογημάτων, των χρόνιων φαρυγγίτιδων, του πονόλαιμου, αλλά και της ηπατίτιδας Β και του έρπητα ζωστήρα Τα τελευταία χρόνια δε, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη χρησιμότητά της στη θεραπεία έναντι του ιού του HIV.

Η αντιφλεγμονώδης δράση της καλύπτει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, τις φλεγμονές της τραχείας και του λάρυγγα, ενώ όταν χρησιμοποιείται εσωτερικά, επιδεικνύει και σημαντικές αντιρρευματικές ιδιότητες. Ευεργετική είναι και η δράση της στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης καθώς και του μεταβολισμού της γλυκόζης, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη. Τέλος, οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, αφορούν στην προστασία ή και θεραπεία από βλάβες που εμφανίζονται στο δέρμα μέσω της επίδρασης των ελευθέρων ριζών.
Ένα εξαιρετικό ιάμα της φύσης στην υπηρεσία του ανθρώπου!

Συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία για ενήλικες: 10-15 σταγόνες διαλυμένες σε νερό ή αφέψημα.

Δείτε επίσης

Κράταιγος Βάμμα (Hawthorn) 50ml Nature & Body Crataegus Oxyacantha
€ 11,90
Πρόπολη Μελισσών 30% Βάμμα 30ml Macrovita
€ 14,90
Σκροφουλάρια Βάμμα (Figwort) 50ml Nature & Body scrophularia nodosa
€ 8,90
Νεπέτα Βάμμα (Catnip) 50ml Nature & Body nepeta cataria
€ 8,90   € 6,90
Ρίγανη Βάμμα (Oregano) 50ml Nature & Body Oreganum Officinale
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή