Μάτσα Πράσινο Τσάι Βάμμα (Green Tea Matcha) 50ml Nature & Body

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8086
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία camelia sinensis
Εταιρεία Nature & Body
Τα βάμματα βοτάνων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου (νωπού ή αποξηραμένου) σε αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα) για 4-6 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια του διαστήματος αυτού τα ενεργά συστατικά του βοτάνου εκλύονται μέσα στην αλκοόλη που δρα ως διαλύτης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός παρασκευάσματος με πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες.
Τα βάμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.
Υπερτερούν επίσης των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, γιατί δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Το Matcha είναι λεπτοαλεσμένo πράσινο τσάι σε σκόνη, το οποίο παρασκευάζεται από την καλύτερη ποιότητα ιαπωνικών φύλλων τσαγιού (ποιότητας tencha), τα οποία συλλέγονται με το χέρι ώστε να εξασφαλίζεται η άριστη ποιότητά τους και κατόπιν περνάνε από ατμό για να διατηρείται η γεύση και το θρεπτικό τους περιεχόμενο.
Το πράσινο τσάι Matcha είναι γνωστό για περισσότερα από 900 χρόνια στην Κίνα και την Ιαπωνία, ως ένα πολύτιμο παραδοσιακό προϊόν με εξαιρετικά υψηλή θρεπτική αξία.

Το βάμμα Μatcha tea περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το λεπτοαλεσμένο τσάι. Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, μεταλλικών στοιχείων, βιταμινών και αμινοξέων. Σύμφωνα με έρευνες, διαθέτει 137 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το απλό πράσινο τσάι.

Έχει σημαντικά οφέλη τόσο για τη σωματική όσο και για την πνευματική υγεία.
Ηρεμεί το μυαλό και χαλαρώνει το σώμα, ενισχύει τη διάθεση, βελτιώνει την αυτοσυγκέντρωση, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και βοηθά στην αποκατάσταση και διατήρηση της ευεξίας και την ισορροπίας του οργανισμού. Παράλληλα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κατεχίνες - ιδιαίτερα ισχυρά αντιοξειδωτικά - οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, αποτοξινώνει τον οργανισμό, καταπολεμά τη γήρανση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα προλαμβάνοντας πολλές ασθένειες.
Επίσης, βοηθά στην ταχεία απώλεια κιλών καθώς επιταχύνει τον μεταβολισμό του σώματος, προκαλώντας τέσσερις φορές ταχύτερη καύση λίπους.

Τα αποτελέσματα πολλών μελετών έχουν καταδείξει ότι οι κατεχίνες βοηθούν στη μείωση του κινδύνου αθηροσκλήρωσης και των επιπέδων χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα, προάγοντας την καλή λειτουργία της καρδιάς, ενώ ισχυρή θεωρείται και η συμβολή τους στην προστασία του δέρματος από την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον, ένα παράγωγο της κατεχίνης, το EGCG έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Χρήση: Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 0,5-1ml (περίπου 10-20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Δείτε επίσης

Σκροφουλάρια Βάμμα (Figwort) 50ml Nature & Body scrophularia nodosa
€ 8,90
Εκουιζέτο Βάμμα (Horsetail) 50ml Nature & Body equisetum arvense
€ 11,90
Γανόδερμα Βάμμα (Red Reishi) 50ml Nature & Body Ganoderma lucidum
€ 14,90
Σύμφυτο Βάμμα (Comfrey) 50ml Nature & Body symphytum officinale
€ 11,90
Αλχιμήλλη Βάμμα (Ladie's Mantle) 50ml Nature & Body alchemila alpina
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή