Πράσινο Τσάι Βάμμα (Green Tea) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8087
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία camelia sinensis
Εταιρεία Nature & Body
Τα βάμματα βοτάνων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου (νωπού ή αποξηραμένου) σε αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα) για 4-6 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια του διαστήματος αυτού τα ενεργά συστατικά του βοτάνου εκλύονται μέσα στην αλκοόλη που δρα ως διαλύτης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός παρασκευάσματος με πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες.
Τα βάμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.
Υπερτερούν επίσης των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, γιατί δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Το πράσινο, όπως και το μαύρο τσάι, προέρχονται από τα φύλλα του ίδιου φυτού (επιστημονική ονομασία Camelia sinensis). Η διαφορά τους έγκειται στο ότι στο μαύρο τσάι πραγματοποιείται μια φυσική ζύμωση που καταστρέφει μέρος των αντιοξειδωτικών του.
Το βάμμα πράσινο τσάι διαθέτει τα ίδια ενεργά συστατικά με το τσάι. Εμπεριέχει έξι βασικές πολυφαινόλες, γνωστές ως κατεχίνες, οι οποίες προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την οξείδωση και την καταστροφή των κυττάρων και παράλληλα προσφέρουν ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιγηραντική δράση, ενώ συμβάλλουν και στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος προστατεύοντας τον οργανισμό από πολλές ασθένειες. Πρόσφατες μελέτες έχουν συνδέσει το βάμμα πράσινο τσάι με την μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα και την ενίσχυση της καλής λειτουργίας της καρδιάς, καθώς και με την καταπολέμηση της γενικής φλεγμονής σε ασθενείς με νόσο του ευερέθιστου εντέρου.

Σημαντική θεωρείται η αντικαρκινική του δράση, αλλά και η θετική του επίδραση στις παθήσεις του συκωτιού. Επιπλέον, συμβάλλει στην ενίσχυση του μεταβολικού ρυθμού και στην αύξηση της ενεργειακής δαπάνης, βοηθώντας στο αδυνάτισμα, ενώ παράλληλα διασπά το σωματικό λίπος και σβήνει τα σημάδια της κυτταρίτιδας. Ισχυρή είναι επίσης και η βακτηριοκτόνος δράση του, ενώ θεωρείται αποτελεσματικό ακόμα και σε βακτήρια που έχουν γίνει ανθεκτικά λόγω της υπερβολικής χρήσης αντιβιοτικών. Τέλος, μπορεί να βελτιώσει και να προστατεύσει τη λειτουργία του εγκεφάλου μειώνοντας τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.

Χρήση: Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 0,5-1ml (περίπου 10-20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Δείτε επίσης

Ουνκάρια Βάμμα (Cat’s Claw ) 50ml Nature & Body uncaria tomentosa
€ 8,90
Σκόρδο Βάμμα (Garlic) 50ml Nature & Body Allium sativum
€ 11,90
Νταμιάνα Βάμμα (Damiana) 50ml Nature & Body turnera diffusa
€ 8,90
Αγκινάρα Βάμμα (Artichoke) 50ml Nature & Body Cynara cardunculus
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή