Κατουάμπα Βάμμα (Catuaba) 50ml Nature & Body

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8088
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία Erythroxylum Catuaba
Προέλευση Netherlands
Εταιρεία Nature & Body
Τα βάμματα βοτάνων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου (νωπού ή αποξηραμένου) σε αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα) για 4-6 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια του διαστήματος αυτού τα ενεργά συστατικά του βοτάνου εκλύονται μέσα στην αλκοόλη που δρα ως διαλύτης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός παρασκευάσματος με πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες.
Τα βάμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.
Υπερτερούν επίσης των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, γιατί δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Το Catuaba (Erythroxylum Catuaba) είναι ένα μικρό, συμπαγές δέντρο με κίτρινα και πορτοκαλί λουλούδια και μικρούς κίτρινους καρπούς, ιθαγενές στη Βόρεια Βραζιλία, στα τροπικά δάση του Αμαζονίου. Στην παραδοσιακή ιατρική της περιοχής χρησιμοποιείται από πολύ παλιά ως αφροδισιακό και διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος και για τις ιδιότητές του αυτές υμνήθηκε από πλήθος τραγουδιών.

Το βάμμα Catuaba διαθέτει τα ίδια ενεργά συστατικά με το φυτό.
Η ισχυρή διεγερτική / αφροδισιακή του δράση οφείλεται σύμφωνα με μελέτες σε μία ομάδα τριών αλκαλοειδών της σύστασής του, που ονομάστηκε catuabine Α, Β και Γ. Οι ουσίες αυτές βελτιώνουν την λίμπιντο και αυξάνουν την ερωτική ένταση, ενώ ταυτόχρονα, τονώνοντας τη ροή του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, παρατείνουν και ισχυροποιούν την στύση και προκαλούν εντονότερους οργασμούς.
Κατά παράδοση χρησιμοποιείται από άντρες. Μάλιστα θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό και για τη θεραπεία της ανικανότητας, η οποία οφείλεται σε χρόνια προστατίτιδα. Τον τελευταίο καιρό όμως έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μειωμένης σεξουαλικότητας λόγω άγχους.

Ως διεγερτικό του κεντρικού νευρικού ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού, μειώνει το αίσθημα της κόπωσης και βελτιώνει τη διάθεση, ενώ ως τονωτικό μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα σε περιπτώσεις διαταραχής της μνήμης, της συγκέντρωσης και της κρίσης. Επίσης, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και ενάντια σε πόνους που σχετίζονται με το νευρικό σύστημα, όπως ισχιαλγία, νευραλγία κλπ.
Γνωστές είναι και οι αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Επιστημονικές έρευνες που διεξάγονται στην Ιαπωνία έχουν δείξει ότι το Catuaba
μπορεί να αναστείλει την ικανότητα του ιού HIV να καταστρέφει τα κύτταρα και να προκαλεί λοιμώξεις.

Χρήση: Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 0,5-1ml (περίπου 10-20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Δείτε επίσης

Βιβούρνο Βάμμα (Black Haw) 50ml Nature & Body Viburnum Prunifolium
€ 8,90
Γκαλέγκα Βάμμα (Goat's Rues) 50ml Nature & Body Galega Officinalis
€ 11,90
Σαμπούκος Βάμμα (Elder European) 50ml Nature & Body sambucus ni gra
€ 11,90
Άρνικα Βάμμα (Arnica) 50ml Nature & Body arnica montana
€ 8,90
Αστράγαλος Βάμμα (Astragalus) 50ml Nature & Body Astragalus Membranaceus
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή