Γλυκόριζα βάμμα (Liquorice) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8090
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία Glycyrhiza glabra
Προέλευση Netherlands
Εταιρεία Nature & Body
Τα βάμματα βοτάνων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου (νωπού ή αποξηραμένου) σε αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα) για 4-6 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια του διαστήματος αυτού τα ενεργά συστατικά του βοτάνου εκλύονται μέσα στην αλκοόλη που δρα ως διαλύτης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός παρασκευάσματος με πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες.

Τα βάμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.
Υπερτερούν επίσης των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, γιατί δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Η γλυκόριζα θεωρείται ένα από τα παλαιότερα φυτικά φάρμακα στον κόσμο. Προέρχεται από τη ρίζα του φυτού Glycyrrhiza glabra, μίας πολυετούς πόας, ύψους 50-100 εκ. που ευδοκιμεί στην Ασία, την τροπική Αμερική και σε περιοχές της Μεσογείου. Η φαρμακευτική της χρήση χρονολογείται ήδη από την αρχαία Αίγυπτο, όπου από αυτήν παρασκευαζόταν ένα γλυκό ποτό για τους Φαραώ. Ως θεραπευτικό συστατικό έχει χρησιμοποιηθεί σε παραδοσιακά κινέζικα, μεσανατολικά και ελληνικά φάρμακα για να καταπραΰνει τις στομαχικές διαταραχές, να μειώσει τη φλεγμονή στο σώμα και να θεραπεύσει προβλήματα του ανώτερου αναπνευστικού.

Το βάμμα γλυκόριζας διαθέτει τα ίδια ενεργά συστατικά με το φυτό. Λόγω της δραστικής ουσίας γλυκυριζίνη, η οποία βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στη σύνθεσή του, επιδεικνύει αξιοσημείωτη ικανότητα επούλωσης των στομαχικών ελκών, καθώς δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα πάνω στα τοιχώματα του στομάχου, ελαττώνει τα οξέα ανακουφίζοντας από την καούρα, μειώνει τους σπασμούς και τις φλεγμονές του εντέρου και αντιμετωπίζει την γαστρεντερίτιδα. Επίσης, χάρη στην αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή του δράση, μπορεί να βοηθήσει στις παθήσεις του ανώτερου αναπνευστικού (άσθμα, βρογχίτιδα, φαρυγγίτιδα, λαρυγγίτιδα κλπ), ενώ συμβάλλει και στη θεραπεία του πονόλαιμου, του ερεθισμένου λαιμού και του βήχα, καθώς έχει αποχρεμπτική και μαλακτική δράση.

Επιπλέον, χρησιμοποιείται για την τόνωση των επινεφριδίων, δρώντας ευεργετικά ιδιαίτερα σε άτομα με υπόταση, ενώ διαθέτει και ισχυρές αντιιϊκές ιδιότητες μειώνοντας την αναπαραγωγή των ιών και αναιρώντας την ικανότητά τους να διεισδύουν και να πολλαπλασιάζονται μέσα σε υγιή κύτταρα.

Ευεργετική είναι επίσης η χρήση του και στη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ακμής και του εκζέματος, ενώ έχει προταθεί και ως θεραπεία για τις εξάψεις κατά την εμμηνόπαυση.

Τέλος, πολλές μελέτες έχουν καταδείξει ότι το βάμμα γλυκόριζας μειώνει τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και υποστηρίζει την απώλεια βάρους, ενώ επιπλέον επιφέρει βελτιώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά και στην υγεία των νεφρών.
Χρήση: Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 0,5-1ml (περίπου 10-20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Προσοχή! Η γλυκόριζα έχει την ιδιότητα να ανεβάζει την πίεση. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από ανθρώπους με υπέρταση. Επίσης, δεν πρέπει να καταναλώνεται όταν υπάρχει νεφρική ανεπάρκεια, αλλά και σε περιπτώσεις έλλειψης καλίου.

Δείτε επίσης

Κράταιγος Βάμμα (Hawthorn) 50ml Nature & Body Crataegus Oxyacantha
€ 11,90
Αγριοκαστανιά Βάμμα (Horse Chestnut) 50ml Nature & Body Aesculus Hippocastanum
€ 11,90
Κάλαμος-Άκορος (Sweet Flag) Βάμμα 50ml Nature & Body acorus calamus
€ 8,90
Ροδο Δαμασκού Βάμμα (Damsk Rose) 50ml Nature & Body rosa damascena
€ 14,90
Μάτσα Πράσινο Τσάι Βάμμα (Green Tea Matcha) 50ml Nature & Body camelia sinensis
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή