Γανόδερμα Βάμμα (Red Reishi) 50ml Nature & Body

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8197
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία Ganoderma lucidum
Εταιρεία Nature & Body
Το Γανόδερμα ( Ganoderma lucidum - red reishi ) είναι ένας λευκός βασιδιομύκητας (basidiomycete macrofungus), που ανήκει στην οικογένεια μυκήτων Polyporacea. Τα μανιτάρια αυτά αναπτύσσονται πάνω σε ξύλο, συνήθως στους κορμούς των δέντρων στις τροπικές κυρίως περιοχές του πλανήτη. Είναι μεγάλα, ξυλώδη, με δερματώδη υφή (το όνομα Γανόδερμα προκύπτει από την ελληνική λέξη “γανός”, που σημαίνει λαμπερός, γυαλισμένος, και τη λέξη δέρμα. Το Γανόδερμα είναι ευρέως γνωστό ως «το μανιτάρι της αθανασίας» στην Κίνα, την Ιαπωνία και άλλες ασιατικές χώρες εδώ και 2000 χρόνια.

Το Γανόδερμα έχει χαρακτηριστεί ως προσαρμογόνο βότανο. Τα προσαρμογόνα βότανα παρέχουν αυτό ακριβώς που χρειάζεται το σώμα εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, ένα προσαρμογόνο βότανο κατάλληλο για την αρτηριακή πίεση μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης σε υπερτασικούς, ενώ μπορεί επίσης να αυξήσει τη χαμηλή πίεση του αίματος. Ομοίως, ένα προσαρμογόνο βότανο κατάλληλο για την αντιμετώπιση των επιπέδων της χοληστερόλης, μπορεί να αυξήσει την καλή χοληστερόλη χωρίς να αυξήσει και την κακή. Μόνο 300 βότανα έχουν αναγνωριστεί ως προσαρμογόνα, με το Ganoderma Lucidum να είναι στην κορυφή της λίστας.

Οι πολυσακχαρίτες και τα πολυπεπτίδια που περιέχονται στο Ganoderma lucidum μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία της γήρανσης με τους ακόλουθους τρόπους:

1) Ρύθμιζουν το μεταβολισμό και ενίσχύουν τη σύνθεση των νουκλεϊνικών οξέων και των πρωτεϊνών. Ερευνητικές εργασίες έχουν δείξει ότι το Ganoderma lucidum ενισχύει τη σύνθεση των νουκλεϊκών οξέων και των πρωτεϊνών στο πλάσμα του αίματος, το ήπαρ και τον μυελό των οστών.

2) Επίδρούν στις ελεύθερες ρίζες. Μια αιτία της γήρανσης είναι η μείωση των αντιοξειδωτικών στον οργανισμό. Αυτά τα αντιοξειδωτικά είναι ουσιώδη για την αντιμετώπιση των βλαβών που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Οι πολυσακχαρίτες του μύκητα έχουν πορόμοιες ιδιότητες με αυτές των αντιοξειδωτικών που υπάρχουν στον οργανισμό, με απότέλεσμα να ενισχύουν τη δράση τους.

3) Ενισχύουν τη σύνθεση του DNA στον πυρήνα του κυττάρου και αυξάνουν τον αριθμό των κυτταρικών διαιρέσεων, που οδηγεί σε καθυστέρηση της γήρανσης.

Οι σύγχρονες έρευνες απόδεικνύουν τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία που έχει η συχνή κατανάλωση αυτού του μύκητα. Τα γανοντερικά οξέα, που βρέθηκαν στον μύκητα, προκαλούν μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χολιστερόλης, αλλά και παρεμπόδιση της πήξης του αίματος. Σε κουνέλια και αρουραίους που δόθηκε εκχύλισμα του φυτού, η συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση μειώθηκαν και η δραστηριότητα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος περιορίστηκε. Ο μηχανισμός της υποτασικής δράσης του μύκητα απόδόθηκε σε κεντρική αναστολή της συμπαθητικής νευρικής δραστηριότητας. Μελετάται επίσης η επίδραση των δραστικών ουσιών του φυτού στο νευρικό σύστημα. Σε πειραματικές συνθήκες, το εκχύλισμα του φυτού μείωσε σημαντικά τη λανθάνουσα κατάσταση ύπνου και αύξησε το χρόνο ύπνου σε αρουραίους. Φαίνεται ότι ασκεί δράση όμοια με τις βενζοδιαζεπίνες ( χημικές ουσίες που περιέχονται στα φάρμακα με υπνωτικές και αγχολυτικές ιδιότητες). Χρησιμοποιείται επίσης για ένα μεγάλο αριθμό ψυχιατρικών και νευρολογικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων μυϊκών νόσων, ανορεξίας και αδυναμίας μετά από μακρά ασθένεια.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πολυσακχαρίτες του μύκητα διαφοροποιούν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και δημιουργούν χημική και κυτταρική ανοσία. Έτσι, μπορούν να συμβάλλουν στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών στο πεπτικό, το καρδιαγγειακό και το νευρικό σύστημα. Με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, το σώμα προστατεύεται από ιογενείς λοιμώξεις όπως ο ιός του AIDS και αυξάνεται γενικά η αντοχή του σε αντίξοες συνθήκες.

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτάνων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Δείτε επίσης

Ποτεντίλλη Βάμμα (Cinquefoil) 50ml Nature & Body potentilla recta
€ 11,90
Τριγωνέλλα Βάμμα (Fenugreek) 50ml Nature & Body trigonella foenum- graecum
€ 11,90
Ινδικό Τζίνσενγκ Βάμμα (Indian Ginseng) 50ml Nature & Body Withania Somnifera
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή