Μαστίχα Βάμμα (Mastiha) 50ml Nature & Body

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8598
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία pistacia lentiscus
Εταιρεία Nature & Body
Η Μαστίχα είναι μια αρωματική ρητίνη που εκχειλίζεται από το μαστιχόδεντρο ή σχίνο, επιστημονική ονομασία “ Pistacia lentiscus ”, τον αειθαλή πυκνόφυλλο θάμνο της οικογένειας των “ Ανακαρδιοειδών (Anacardiaceae) ” ο οποίος μπορεί να αποκτήσει και δενδρώδη μορφή και να φτάσει σε ύψος τα 3 μέτρα. Ευδοκιμεί σε φτωχά και αμμώδη εδάφη, κοντά στις παραλίες ολόκληρης της Μεσογείου, από την Ιβηρική χερσόνησο και τη Γαλλία μέχρι την Τουρκία και το Ισραήλ.

Το βάμμα Μαστίχας προέρχεται από την εμβάπτιση της μαστίχας σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (γράπα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά των παραπάνω βοτάνων διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βάμμα.

Το βάμμα Μαστίχας που θα βρείτε στo Sensities είναι ένα άριστης ποιότητας προϊόν με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρείται κορυφαίο στην αντιμετώπιση των παθήσεων της φλεβικής και λεμφικής κυκλοφορίας, καθώς καταπολεμά αποτελεσματικά τα κατά τόπους οιδήματα. Σημαντική επίσης, είναι και η επίδρασή του στις παθήσεις του πεπτικού συστήματος. Μελέτες καταδεικνύουν την ευεργετική του δράση στην αντιμετώπιση φλεγμονών του στομάχου και στην θεραπεία του έλκους του δωδεκαδάκτυλου, ενώ σημαντική είναι και η επίδρασή του στη λειτουργία του ήπατος, καθώς ενεργοποιεί την αποτοξινωτική δραστηριότητα του οργάνου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, απορροφάται η χοληστερόλη, της οποίας η συγκέντρωση στο αίμα μειώνεται, με συνέπεια την ελάττωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αναφορικά με την υγιεινή της στοματικής κοιλότητας, ερευνητικά δεδομένα έχουν επιβεβαιώσει τη συμβολή του βάμματος μαστίχας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των ιστών μεταξύ των δοντιών και των ούλων, δρώντας έτσι ενάντια στο σχηματισμό πλάκας και άλλων περιοδοντικών παθήσεων, καθώς και στην αντιμετώπιση της ξηροστομίας και της κακοσμίας. Τέλος, σημαντική θεωρείται και η αντισπασμωδική του δράση, η οποία το καθιστά ιδανικό για την καταπολέμηση του κρυολογήματος και της βρογχίτιδας.

Τα βάμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βάμματα βοτάνων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 0,5-1ml (περίπου 10-20 σταγόνες την ημέρα).
Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Δείτε επίσης

Εκουιζέτο Βάμμα (Horsetail) 50ml Nature & Body equisetum arvense
€ 11,90
Βαλσαμόχορτο Βάμμα (St John's Wort) 50ml Nature & Body hypericum perforatum
€ 11,90
Γάλλιο Βάμμα (Cleavers) 50ml Nature & Body Galium Aparine
€ 11,90
Ευφραζία Βάμμα (Eyebright) 50ml Nature & Body Euphrasia Officinalis
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή