Εργαστήρι: Σύνθεση και παρασκευή χειροποίητων σαπουνιών

Κύκλος εργαστηρίων αποτελούμενο από 4 ενότητες. Περιλαμβάνουν εκμάθηση στις τεχνικές παρασκευής χειροποίητων σαπουνιών.

Δήλωση συμμετοχής 69 76 85 16 06
Κόστος συμμετοχής € 150,00

Τα σαπούνια αποτελούν το πιο εντυπωσιακό προϊόν ολόκληρου του κλάδου των καλλυντικών. Με τα απίθανα σχέδια, χρώματα και αρώματα τους "τραβούν το μάτι" και δίνουν ζωντάνια στα καταστήματα φυσικών προϊόντων. Όταν συνδυάζονται με τα φυτικά έλαια, τα αιθέρια έλαια, τα βότανα, τα εκχυλίσματα κ.ο.κ. αποκτούν απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες και γίνονται απαραίτητα καλλυντικά της "καθημερινότητας".

Ο κύκλος περιέχει 4 σεμινάρια:
Ενότητα 1: Σαπούνι γλυκερίνης (Melt & Pour).
Ενότητα 2: Φυσικό σαπούνι (Ελαιόλαδου), βασική θεωρία σαπωνοποίησης, ιδιότητες ελαίων, ρύθμιση pH κ.α
Ενότητα 3: Παρασκευή σαπουνιού με πρόσθετα συστατικά
Ενότητα 4: Παρασκευή σαπουνιού με τεχνικές πολλαπλών στρώσεων


Ανάλυση ενοτήτων.

Στην πρώτη ενότητα παρουσιάζεται το σαπούνι γλυκερίνης ή αλλιώς melt & pour.
Το σαπούνι Melt & Pour παρασκευάζεται με τη χρήση έτοιμης σαπουνόμαζας. Πρόκειται για ένα σαπούνι που παρασκευάζεται με μεγάλη ταχύτητα, καθώς δεν απαιτείται χρόνος "ωρίμανσης". Στο σεμινάριο Melt and Pour θα παρουσιαστεί η σαπουνόμαζα, τα πλεονεκτήματα της, οι διάφοροι τύποι σαπουνόμαζας, καθώς και ο τρόπος επεξεργασίας της. Θα παρουσιαστούν τα συστατικά που μπορούν να προστεθούν στα σαπούνια (χρώματα, αρώματα, αιθέρια έλαια, βότανα, εκχυλίσματα, άργιλοι, σπόροι κ.ο.κ.) προκειμένου αυτά να αποκτήσουν συγκεκριμένες ιδιότητες αλλά και ... στυλ.
Στο πρακτικό κομμάτι ο κάθε μαθητής θα παρασκευάσει 3 διαφορετικά σαπούνια - 1 βασικό σαπούνι με φυτικά συστατικά, 1 σαπούνι με τη μέθοδο Soap in Soap (σαπούνι μέσα σε άλλο σαπούνι) και 1 με τη μέθοδο multiple layers (σαπούνι με στρώσεις).

Στη δεύτερη ενότητα γίνεται παρουσίαση των συστατικών που απαιτούνται για τη παρασκευή σαπουνιού με τη ψυχρή μέθοδο. Αναλύεται λεπτομερώς η θεωρία της σαπωνοποίησης, ο ρόλος των φυτικών ελαίων καθώς και οι απαραίτητες προφυλάξεις στη χρήση της καυστικής σόδας. Αναλύονται επίσης, τα υπολογιστήρια σόδας, ο τρόπος ρύθμισης του pH του σαπουνιού, ο ρόλος του νερού και της υπερλίπανσης και η διαδικασία ωρίμανασης του σαπουνιού.

Στην τρίτη ενότητα, οι μαθητές παρασκευάζουν βήμα βήμα ένα φυσικό σαπούνι. Αναλύονται διάφορα πρόσθετα και πρώτες ύλες που δίνουν συγκεκριμένες ιδιότητες στο σαπούνι καθώς και ο σωστός τρόπος χρήσης τους.

Στην τέταρτη ενότητα παρασκευάζεται ένα σαπούνι σε 3 στρώσεις με προσθήση διαφόρων αργίλων ή χρωμάτων. Αναλύεται η σημασία του "ίχνους του σαπουνιού" και ο τρόπος παρασκευής διαφόρων σύνθετων τεχνικών στο φυσικό σαπούνι.


Σε όλα τα σεμινάρια του κύκλου παρέχονται σημειώσεις και κάθε συμμετέχων παίρνει μαζί του τα προϊόντα που έχει παρασκευάσει στο μάθημα. Το κάθε σεμινάριο έχει διάρκεια 4 ωρών.

Παρακολουθήστε και τις 4 ενότητες του κύκλου στην ειδική τιμή των 150 € ή εναλλακτικά μια ενότητα μεμονωμένη στα 45 €.

Έκπτωση για άνεργους και φοιτητές 10%*
*Ισχύει για μια μεμονωμένη ενότητα

Όλα τα σεμινάρια Sensities διεξάγονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Sensities Seminar Center Πραξιτέλους 40, 6ος όροφος (πλησίον στάση μετρό Πανεπιστήμιο). Οι εισηγητές έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και πολύχρονη εμπειρία στο τομέα των Homemade Cosmetics.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής είτε ηλεκτρονικά στο seminars@sensities.com ή απευθείας από τη φόρμα επικοινωνίας.

Για την κράτηση της θέσης θα πρέπει να καταβληθεί προκαταβολή (20€).

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επιστροφή στην κορυφή