Μάραθος (Fennel) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1433
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Ukraine
Βάρος 10 ml
Ονομασία foeniculum vulgare
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900824
Fennel
O Μαραθος (Fennel), επιστημονική ονομασία Foeniculum Vulgare είναι πολυετές φυτό της οικογένειας των Σκιαδοφόρων, ενδημικό της Μεσογείου που φτάνει σε ύψος τα 2 μέτρα, με φτεροειδή φύλλα, ψηλά στελέχη που καταλήγουν σε δέσμες μικρών κίτρινων λουλουδιών που θυμίζουν ομπρέλα και μικροσκοπικούς ωοειδείς καρπούς.
Το αιθέριο έλαιο του Μάραθου προέρχεται από την απόσταξη των κονιορτοποιημένων καρπών του φυτού και έχει ένα γήινο, ελαφρώς πικάντικο, πιπεράτο άρωμα, παρόμοιο με του γλυκάνισου. Συνδυάζεται εξαιρετικά με Γεράνι, Λεβάντα, Τριαντάφυλλο και Σανταλόξυλο.

Το αιθέριο έλαιο Fennel της εταιρίας Ethereal Nature είναι ένα ξεχωριστό προιόν με ποικίλες θεραπευτικές ιδιότητες. Εξαιρετικό ίαμα για το στομάχι και το έντερο, ανακουφίζει τον τυμπανισμό και τον κολικό, ενώ ταυτόχρονα διεγείρει την πέψη και ανοίγει την όρεξη. Επίσης, είναι ιδανικό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, την κατακράτηση υγρών και την παχυσαρκία. Με τοπική επάλειψη, ανακουφίζει τους μυϊκούς και ρευματικούς πόνους, ενώ με επάλειψη στο υπογάστριο ρυθμίζει την έμμηνο ρύση και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ έχει ηρεμιστική επίδραση στη βρογχίτιδα, το βήχα, τη γρίπη και το άσθμα.

Πιστεύεται ότι έχει αφροδισιακές ιδιότητες, ενώ θεωρείται ότι διευκολύνει την παραγωγή γάλακτος στις γυναίκες που θηλάζουν. Επιπλέον, χρησιμοποιείται για την τόνωση του δέρματος και την καταπολέμηση των ρυτίδων στις πιο ώριμες επιδερμίδες. Σε ψυχολογικό επίπεδο, προάγει την ισορροπία και τη σταθερότητα και καταπολεμά το άγχος, την ένταση, το στρες και τη νευρικότητα.
Προσοχή! Να μην χρησιμοποιείται από παιδιά μκρότερα των 6 ετών καθώς και από άτομα που πάσχουν από επιληψία.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Γαρύφαλλο Φύλλο (Clove Leaf) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body eugenia caryophyllus
€ 4,90
Λεβάντα 10ml Βοῒου Κοζάνης Lavandula angustifolia
€ 6,90
Ρόδο 5ml Βοῒου Κοζάνης rosa damascena
€ 99,90
Σολιντάγκο ή Χρυσόβεργα 5ml Terpenic Labs solidago canadensis
€ 19,90   € 14,90
Μανταρίνι Κόκκινο (Tangerine) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body citrus reticulata
€ 19,60
Επιστροφή στην κορυφή