Ευκάλυπτος (Eucalyptus) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 3,00


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1444
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση China
Βάρος 10 ml
Ονομασία eucalyptus globulus
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900039
Με καταγωγή από την Αυστραλία, ο ευκάλυπτος είναι ένα μακρόβιο, αειθαλές δέντρο με γρήγορη ανάπτυξη, μέλος της οικογένειας των Μυρτοειδών (Myrtaceae), το οποίο φτάνει σε ύψος τα 80 - 90μ. Τον 18ο αι. η καλλιέργειά του διαδόθηκε στην Ευρώπη και πλέον σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν περισσότερα από 500 είδη του φυτού. Στη χώρα μας το πιο διαδεδομένο είδος είναι ο ευκάλυπτος ο σφαιρικός, ( Eucalyptus globulus), ο οποίος διαθέτει σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Το πρώτο δέντρο φυτεύτηκε στον Βοτανικό Κήπο Αθηνών το 1864.

Από τα μακρόστενα φύλλα του εξάγεται με απόσταξη ατμού το ευκαλυπτέλαιο, το πιο γνωστό αιθέριο έλαιο για την ίαση του κρυολογήματος, ένα ουσιαστικά άχρωμο υγρό, το οποίο γίνεται κίτρινο καθώς παλαιώνει, και έχει ένα έντονο και ελαφρώς ξυλώδες άρωμα καμφοράς. Το αιθέριο έλαιο του ευκάλυπτου συνδυάζεται αρμονικά με το δεντρολίβανο, τη λεβάντα, τη μαντζουράνα, το πεύκο, τον κέδρο και το λεμόνι.

Το αιθέριο έλαιο Ευκάλυπτος της εταιρίας Ethereal Nature είναι έναι εξαιρετικό προιόν με ποικίλες χρήσεις. Θεωρείται ιδανικό για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, καθώς καταπραΰνει τον βήχα, ρευστοποιεί τα φλέματα, ρίχνει τον πυρετό και ανακουφίζει από τον πονόλαιμο. Ενδείκνυται και σε περιπτώσεις ιγμορίτιδας, βρογχίτιδας και φαρυγγίτιδας, ενώ έχει αποδειχθεί ότι μετριάζει τις κρίσεις άσθματος. Επιπλέον, συμβάλλει στην καταπολέμηση των πόνων στους μυς και τις αρθρώσεις, ενώ συστήνεται και σε περιπτώσεις ρευματισμών και αρθριτικών. Παράλληλα, οι αντισηπτικές του ιδιότητες το καθιστούν δραστικό για τις φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος (π.χ. κυστίτιδες), αλλά και για την αντιμετώπιση της ουλίτιδας. Ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψαν ότι το ευκαλυπτέλαιο καταπολεμά τον Streptococcus mutans, μικρόβιο που ευθύνεται για την εμφάνιση της τερηδόνας.

Το έλαιο του ευκάλυπτου βοηθά επίσης, στην επούλωση πληγών και ελαφρών εγκαυμάτων, αλλά και στην αντιμετώπιση του εκζέματος, ενώ σημαντική είναι και η απολυμαντική του δράση, καθώς σκοτώνει άμεσα βακτήρια και μικρόβια και καθαρίζει την ατμόσφαιρα του χώρου. Ιδανικό και για την απώθηση των εντόμων. Σε πνευματικό επίπεδο, το ευκαλυπτέλαιο χρησιμοποείται για την αύξηση της αυτοσυγκέντρωσης, καθώς το άρωμα του ενεργοποιεί συγκεκριμένους νευρώνες του εγκεφάλου, προκαλώντας έκκριση διεργετικών ορμονών.

Tipp! Για να διευκολύνετε την αναπνοή σας κατά τη διάρκεια του κρυολογήματος, προσθέστε μερικές σταγόνες ευκαλυπτέλαιου σε ένα μπολ με βρασμένο νερό και εισπνεύστε τους ατμούς.

Προσοχή! Aκατάλληλο για μωρά, μικρά παιδιά, έγκυες και άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα. Πάντα χρησιμοποιείστε το καλά διαλυμένο. Μόνο εξωτερική χρήση!

Αν σας αρέσουν το άρωμα και οι ιδιότητες του Ευκάλυπτου, τότε σας προτείνουμε επίσης να δείτε το αρωματικο έλαιο Ευκάλυπτου, την μυικη κεραλοιφή after sun creme που στηρίζουν την ευεργετική τους δραση στο αιθέριο έλαιο Ευκάλυπτου.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Θούγια Πόσιμο 5ml Terpenic Labs Thuja occidentalis
€ 12,90
Λεβάντα Οργανική Π.Ο.Π (Lavender) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Lavandula angustifolia
€ 9,90
Κυπαρίσσι Άγριο (Juniperberry) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Juniperus communis
€ 32,90   € 19,90
Δάφνη 12ml Αmygdalea pimenta racemosa
€ 10,90
Λεμόνι Τεϊοδεντρο (Lemon Tea Tree) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body leptospermum petersonii
€ 7,90
Επιστροφή στην κορυφή