Τεϊοδεντρο (Tea Tree) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 3,00


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1446
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Australia
Βάρος 10 ml
Ονομασία melaleuca alternifolia
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900015
Το αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου αναδύει ένα γήινο, φρέσκο, ξυλώδες άρωμα μεσαίας αρωματικής νότας. Εξάγεται με απόσταξη ατμού από τα κλαδιά και τα φύλλα του δέντρου με την επίσημη ονομασία Melaleuca Alternifolia, το οποίο φύεται στη Νοτιοανατολική περιοχή της Αυστραλίας (δεν πρέπει να συγχέεται με το φυτό που παράγει το γνωστό ρόφημα).

Λέγεται ότι, όταν η μητέρα φύση δημιουργεί ασθένειες, δημιουργεί και τη θεραπεία. Η παρουσία βακτηρίων, μικροβίων, ιών και μυκήτων είναι αυξημένη στις τροπικές περιοχές. Φαίνεται επίσης, ότι τα περισσότερα φυτά με φαρμακευτική δράση βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές του πλανήτη. Το Τεϊόδεντρο είναι ένα τέτοιο φυτό. Η θεραπευτική του αξία ήταν γνωστή,εδώ και χιλιάδες χρόνια, στους ιθαγενείς κατοίκους αυτής της ηπείρου που αντιμετώπιζαν τις φρικτες βακτηριακές λοιμώξεις των τροπικών περιοχών.Τα συστατικά του (σαβινένιο , μυρκένιο , τερπινένιο, κινεόλη, τερπινένιο, κουμόλιο, τερπινολένιο, λιναλοόλη, τερπινενόλη κ.α) το έχουν καταστήσει και σήμερα παγκοσμίως γνωστό, καθώς η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει πλέον την αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών.

Το Τεϊόδεντρο μπορεί να θεραπεύσει εξωτερικές λοιμώξεις που προέρχονται από πληγές του δέρματος, αλλά και εσωτερικές βακτηριακές μολύνσεις όπως εκείνες του παχέος εντέρου, του στομάχου , των εντέρων, του απεκκριτικού και του ουροποιητικού συστήματος. Είναι γνωστό οτι οι ιογενείς λοιμώξεις (ιώσεις) δεν αντιμετωπίζονται με τη χρήση αντιβιοτικών. Αυτό συμβαίνει γιατίοι ιοί αναπτύσσουν γύρω τους ένα προστατευτικό κέλυφος που ονομάζεται κύστη, το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να επιβιώνουν ακόμα και μετά τη δράση της φαρμακευτικής ουσίας. Το αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου προκαλεί τη ρήξη αυτής της κύστης, θεραπεύοντας έτσι ασθένειες όπως το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη, η παρωτίτιδα, η ιλαρά, η ευλογιά κ.α. Επιπλέον, αποτελεί ένα άριστο αντισηπτικόστην επούλωση των πληγών. Είναι εξίσου αποτελεσματικό κατά των μυκητιάσεων καθώς αναστέλλει την ανάπτυξη των μυκήτων.

Το αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου έχει χαλαρωτικές ιδιότητες που ενισχύουν γενικά την υγεία . Βοηθάστην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τις τροφές και παρέχει προστασία από λοιμώδεις ασθένειες. Εκτός από τις λοιμώξεις , μια άλλη αιτία νοσηρότητας είναι η συσσώρευση τοξινών. Το σώμα αποβάλλει τις τοξίνες με την εφίδρωση. Το αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου αυξάνει την εφίδρωση και προωθεί την απομάκρυνση αλάτων και τοξινών, όπως το ουρικό οξύ, ενώ συγχρόνως καθαρίζει τους πόρους του δέρματοςκαι περιορίζει την εμφάνιση δερματολογικών προβλημάτων, όπως η ακμή κ.α. Συστήνεται στη θεραπεία της δερματίτιδας και στην καταπολέμηση της ξηροδερμίας του κεφαλιού που προκαλεί πιτυρίδα.

Προτεινόμενες χρήσεις:

Για τα προβλήματα του αναπνευστικού(κρυολογήματα, ιούς, βήχα,κ.τ.λ.), βράζετε νερό σε μία κατσαρόλα, ρίχνετε λίγες σταγόνες όσο βράζει, αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και εισπνέετε για 10-15 λεπτά. Εναλλακτικά,ρίχνετε μια ή δύο σταγόνες σε μια ζεστή πετσέτα και εισπνέετε.

Για τη θεραπεία της ακμής, ρίξτε μία σταγόνα σε ένα βρεγμένο βαμβάκι και τοποθετήστε το απαλά πάνω στα σπυράκια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο για τις παρανυχίδες.

Για την ξηροδερμία του κεφαλιού και την πιτυρίδα, προσθέστε 3-4 σταγόνες στο μπουκάλι του σαμπουάν.

Χρησιμοποιήστε το ως αντισηπτικό σπρέι για να καθαρίσετε επιφάνειες όπως πάγκους κουζίνας, μπάνια και ό,τι άλλο χρειάζεται απολύμανση (15 σταγόνες σε ένα λίτρο νερού).

Το αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου συνδυάζεται καλά με Κανέλα, Γεράνι , Λεβάντα , Λεμόνι, Δενδρολίβανο και Θυμάρι .

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 20% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο (στα Αγγλικα) για χρήσεις του Τεϊόδεντρου εδώ

Δείτε επίσης

Κανέλα Φύλλο (Cinnamon) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body cinnamomum zeylanicum
€ 4,90
Βάλσαμο Περού (Peru Balsam) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body myroxylon pereirae
€ 19,90
Μοσχολέμονο (Λάιμ-Lime) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body citrus aurantifolia
€ 17,60   € 14,40
Βετιβέρια (Vetiveria) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body vetiveria zizanoides
€ 9,90
Επιστροφή στην κορυφή