Γαρδένια (Gardenia) Absolute Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 44,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 3073
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Vietnam
Ονομασία gardenia jasminoides
Βάρος 10 ml
Η Γαρδένια (Gardenia jasminoides), το λουλούδι με το ξεχωριστό άρωμα, είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό με πλούσιο, λαμπερό φύλλωμα και μεγάλα, λευκά άνθη. Έλκει την καταγωγή της από τη Νότια Αφρική και καλλιεργείται στην Ελλάδα ως ένα από τα πιο δημοφιλή καλλωπιστικά φυτά, ευδοκιμώντας κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Το αιθέριο έλαιο της Γαρδένιας εξάγεται από τα άνθη του φυτού και αναδύει ένα ζεστό, πλούσιο και γλυκό άρωμα σε ισορροποιημένη αρωματική νότα, που θυμίζει καλοκαιρινό κήπο.

Πρόσφατες μελέτες γύρω από τη γενιπίνη, βασικό συστατικό στοιχείο του φυτού, απόδεικνύουν κάτι που ίσως οι περισσότεροι αγνοούν. Η Γαρδένια, εκτός από καλλωπιστικό φυτό με υπέροχο άρωμα, απότελεί ένα πανίσχυρο φαρμακευτικό φυτό. Χρησιμοποιείται ευρέως στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική ως αντιφλεγμονώδες, αντιπυρετικό και αντι-υπερτασικό φάρμακο, καθώς και στη θεραπεία των τραυμάτων, περιορίζοντας την αιμορραγία και βοηθώντας στην ταχύτερη επούλωση των πληγών. Στη συμβατική δυτική ιατρική, το φυτό έχει απόδειχθεί απότελεσματικό στη μείωση των φλεγμονών και εμφανίζει αντι-αγγειογενετικές ιδιότητες.

Το άρωμα της Γαρδένιας είναι ιδιαίτερα γνωστό στην αρωματοθεραπεία για την εξαιρετική επίδραση του στο νευρικό σύστημα. Δρά κατευναστικά, προσφέροντας ανακούφιση από τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης. Χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα και βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, της εξασθενισμένης μνήμης και των μυϊκών εντάσεων. Επαναφέρει το νου στο παρόν, απαλλάσοντάς τον από τις σκέψεις του παρελθόντος και τους φόβους του μέλλοντος. Δημιουργεί μια αίσθηση αγάπης, ειρήνης και πνευματικότητας.

Το αιθέριο έλαιο της Γαρδένιας συνδυάζεται καλά με Γιασεμί, Λεμόνι, Υλάνγκ-Υλάνγκ, Σανταλόξυλο, Λεβάντα, Χαμομήλι, Νερολι, Πορτοκάλι.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Κατραφέι (Katrafay) 5ml Mira cedrelopsis grevei
€ 4,90
Καρότο (Carrot Seed) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body daucus carota
€ 11,90
Ροζαλίνα (Rosalina) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body melaleuca ericifolia
€ 59,90   € 24,90
Αχιλλέα (Yarrow) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body achillea officinalis
€ 39,90
Δυόσμος Bio 10ml Πόσιμος by Terpenic Labs menta spicata
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή