Γαρδένια Absolute 10ml

€ 44,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 3073
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Vietnam
Ονομασία gardenia jasminoides
Ημερομηνία λήξης 10-2024
Η Γαρδένια (Gardenia jasminoides), το λουλούδι με το ξεχωριστό άρωμα, είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό με πλούσιο, λαμπερό φύλλωμα και μεγάλα, λευκά άνθη. Έλκει την καταγωγή της από τη Νότια Αφρική και καλλιεργείται στην Ελλάδα ως ένα από τα πιο δημοφιλή καλλωπιστικά φυτά, ευδοκιμώντας κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Το αιθέριο έλαιο της Γαρδένιας εξάγεται από τα άνθη του φυτού και αναδύει ένα ζεστό, πλούσιο και γλυκό άρωμα σε ισορροποιημένη αρωματική νότα, που θυμίζει καλοκαιρινό κήπο.

Πρόσφατες μελέτες γύρω από τη γενιπίνη, βασικό συστατικό στοιχείο του φυτού, αποδεικνύουν κάτι που ίσως οι περισσότεροι αγνοούν. Η Γαρδένια, εκτός απο καλλωπιστικό φυτό με υπέροχο άρωμα, αποτελεί ένα πανίσχυρο φαρμακευτικό φυτό. Χρησιμοποιείται ευρέως στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική ως αντιφλεγμονώδες, αντιπυρετικό και αντι-υπερτασικό φάρμακο, καθώς και στη θεραπεία των τραυμάτων, περιορίζοντας την αιμορραγία και βοηθώντας στην ταχύτερη επούλωση των πληγών. Στη συμβατική δυτική ιατρική, το φυτό έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στη μείωση των φλεγμονών και εμφανίζει αντι-αγγειογενετικές ιδιότητες.

Το άρωμα της Γαρδένιας είναι ιδιαίτερα γνωστό στην αρωματοθεραπεία για την εξαιρετική επίδραση του στο νευρικό σύστημα. Δρά κατευναστικά, προσφέροντας ανακούφιση από τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης. Χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα και βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, της εξασθενισμένης μνήμης και των μυϊκών εντάσεων. Επαναφέρει το νου στο παρόν, απαλλάσοντάς τον απο τις σκέψεις του παρελθόντος και τους φόβους του μέλλοντος. Δημιουργεί μια αίσθηση αγάπης, ειρήνης και πνευματικότητας.

Το αιθέριο έλαιο της Γαρδένιας συνδυάζεται καλά με Γιασεμί, Λεμόνι, Υλάνγκ-Υλάνγκ, Σανταλόξυλο, Λεβάντα, Χαμομήλι, Νερολι, Πορτοκάλι.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Γλυκάνισος Πόσιμος 10ml Terpenic Labs illicium verum
€ 8,90
Λεμονόχορτο 10ml cymbopogon citratus
€ 4,40   € 3,20
Κίστος 5ml Πόσιμο by Terpenic Labs cistus ladaniferus
€ 21,90
Μανταρίνι Πράσινο 10ml by Aroflora citrus reticulata blanco
€ 8,90
Περγαμόντο Πόσιμο 10ml by Terpenic Labs citrus bergamia
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή